Gør din næste rejse billigere ved at bruge en VPN

Måske kender du slet ikke til fænomenet VPN, måske har du hørt om det før og forbinder det med cybersikkerhed. Det er også hovedsageligt det, man bør associere med en VPN, da den fremfor alt er skabt som et cybersikkerhedsredskab mod hackere og andre cyberkriminelle. Men en VPN har også mange andre fordele. Og især hvad angår rejser. Hvor sært det end lyder. Vi kaster her et blik på denne sidegevinst ved VPN’ens i forvejen store sikkerhedsmæssige fordele.

Hemmeligheden ligger i IP-adressen

Selvom du sidder trygt i sofaen derhjemme og surfer på nettet for at læse nyheder eller finde gode online tilbud, så blotter du som oftest altid lidt af din online tilstedeværelse. Alle enheder opererer nemlig fra en IP-adresse. Denne 

IP-adresse fungerer som en slags identifikator på internettet. IP-adressen tildeles dig af din internetudbyder og den fungerer som en unik adresse, hvormed din enhed kan identificeres på internettet. Når du eksempelvis besøger en hjemmeside, vil denne hjemmeside kunne se din IP-adresse.

En IP-adresse består af en masse tal, og disse tal kan samtidig sige noget om dig. Det kan fortælle den pågældende hjemmeside, hvorfra i verden du surfer fra, og nærmest hvorfra i det pågældende land, du er på nettet. Du blotter dermed en hel del oplysninger om dig selv, som den pågældende hjemmeside eventuelt kan bruge til at forme priser og lignende.

Det er alment kendt, at visse online shoppingsider bevidst hæver priserne for online besøgende, der surfer fra IP-adresser i velstillede lande, mens priserne oftest er lavere for besøgende fra mindre velstillede lande. For at komme omkring det problem har man behov for at skjule sin IP-adresse, og her kommer en VPN ind i billedet.

Maskering af IP-adresse

Med en VPN-forbindelse kan man vælge at surfe online fra en VPN-server i et andet land efter eget valg. Det vil samtidig give din enhed en ny IP-adresse fra selvsamme land. Når du derefter besøger en hjemmeside, vil den pågældende hjemmeside tro, at du er bosat i VPN-serverens land, selvom du faktisk stadig er på nettet fra Danmark. En maskering af din IP-adresse kan så i den forbindelse med fordel bruges, hvis du eksempelvis skal en tur ud at rejse.

Billigere flybilletter og hotelophold

Hvis du surfer med en VPN fra en IP-adresse i et mindre velstillet land, vil du opleve, at du modtager tilbud på billigere flyrejser på eksempelvis online flysøgninger. Du kan derfor med fordel købe dine flybilletter med en vis besparelse på denne måde.

På samme måde vil du også opleve nedsatte priser på flere online hotel-søgemaskiner. Her gælder samme fremgangsmåde, da priserne ofte her er ekstra høje, hvis hjemmesiderne kan se, at man handler fra et købestærkt land. Du kan prøve en VPN gratis og selv tjekke, om det virker.

En VPN er også en glimrende ekstra sikkerhed på rejsen

Udover besparelserne på hotel og flybilletter så vil man naturligvis også kunne nyde alle sikkerhedsfordelene ved en VPN på rejsen. På ture i udlandet kan der ofte være brug for at logge på eksempelvis offentlige netværk og wi-fi-hotspots. 

Disse kan til tider være ubeskyttede og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko for alle, der benytter netværket. Men bruger du i den forbindelse en VPN, vil du have skabt et bolværk mod eventuelle hackere, der kunne gemme sig på det pågældende netværk.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr