• ✓ Hurtig levering
  • ✓ 1000+ 5-stjernet anmeldelser
  • ✓ Fast lav fragt - 29 kr. (gratis over 499,-)

5 tips til en ferie på budget

Selvom det er opgangstid i Danmark, så er det stadig ikke alle, der f.eks. har råd til at tage 2 uger til maldiverne, og for mange børnefamilier, kan det stadig være svært at finde pengene til en hel uges ferie udenfor hjemmets rammer.

I stedet for at tage et hurtigt forbrugslån, giver vi dig derfor i denne artikler 5 konkrete tips til, hvordan du kan komme på ferie på budget, ja måske ligefrem gratis, hvis du spiller dine kort rigtigt!

1. Tag på en Airbnb-ferie!

Hvis du ikke har noget imod at bo i en anden families hjem, så kan du med fordel taget et kig på Airbnb. Her kan du nemlig nemt og billigt leje dig ind hos private rundt om i hele verden.

F.eks. kan du få en uge i et hus i Sydfrankrig med egen pool for små 400 DKK per overnatning. Her skal i så selv lave mad og stå for det meste, men i kommer rigtig billigt afsted til Frankrig, på en tur der hurtigt ville have kostet det dobbelte.

2. Husk at leje ud selv

Det er først her, at Airbnb bliver rigtig smart, for alt imens i bor til leje hos en familie i Sydfrankrig, så lejer i også jeres hus ud. På den måde kan i udligne det jeres overnatninger koster i udlandet, ja måske ligefrem tjene på det, og så er det kun transporten i reelt set skal betale for.

I Danmark må man leje sit hus/lejlighed ud på Airbnb og få et skattefrit fradrag op til 28.000, så de penge du potentielt vil hente ved at udleje dit hus én uge er altså også skattefrie.

3. Byt hjem for en uge

En anden måde, og som lidt ligner Airbnb, er hvor du bytter hjem med en anden familie. Her finder du simpelthen en familie i f.eks. Italien, som gerne vil en tur til Danmark. I aftalen så i fællesskab en uge, hvor i bytter hus. Ingen betaler for lejen, da i jo bytter. I får altså et gratis ophold i Italien, hvor det igen kun er transporten i skal betale for.

I skal selvfølgelig også have mad, men det ville i jo også skulle have købt hjemme i Danmark.

4. Tag på sheltertur

Der findes hundredvis af shelters i Danmark, og langt de fleste af dem er gratis at overnatte i. Et shelter er en slags åben hytte, hvor du kan ligge i ly for regn og vind. Det er det perfekt alternativ til et telt, og man kan nemt cykle fra shelter til shelter i Danmark.

Så hop på cyklen og tag på en gratis shelterferie i her i Danmark!

Du finder et kort over shelters i Danmark her.

5. Besøg venner og familie

Den mest budgetvenlige måde at holde ferie på, er at besøge venner og familie. I kan lave en lille tourplan, hvor i overnatter hos forskellige personer i kender rundt i Danmark. Herfra kan i så tage ud og se ting. Hvis du f.eks. har en moster på Norddjurs, så aftal en overnatning her og tag et smut i Djurs sommerland. Herefter kunne turen går til Silkeborg, hvis i kender nogen her, og så tage en tur på Silkeborgsøerne.