USA er åbnet for turister igen - husk disse regler

Covid-19 pandemien har længe været over os alle, og forhindret rejsende i at drage afsted mod drømmedestinationer og øvrige planlagte begivenheder. En forhindring der har skabt en stor frustration i os alle, men nu endelig er blevet en mulighed igen. Står du derfor med kufferterne og pakkelisten klar, har vi i denne artikel, samlet de nødvendige indrejseregler, som er værd at være opmærksom på, ved indrejse til USA.


USA er for mange en drømmedestination og bestemt en oplevelse værd at besøge. Med 50 delstater der hver især byder på spændende attraktiviteter, fantastisk natur og et summende byliv, er der uden tvivl, et sted for alle. Dette er også en af årsagerne til, at der årligt rejser flere tusinde danskere til USA, og oftest med jævne mellemrum. 


USA adskiller sig dog ikke alene i kulturen og folkefærdet men i særdeleshed også i måden hvorpå deres politiske system er opbygget og fungerer på. Dette er blandt en af årsagerne til, at man bør vedhæfte sig ved de indrejseregler der gør sig gældende, da disse kan være meget divergerende sammenlignet med øvrige lande.

ESTA – En lovpligtig rejsegodkendelse

I USA vil man opleve at sikkerhedsniveauet er meget højere end det man kender fra andre lande, og både i lufthavnen såvel som øvrige steder, vil man blive udsat for et større sikkerhedstjek. Det er derfor vigtigt at man har sine papirer og pas i orden ved indrejse til USA. Sørg for at dit pas ikke forældes inden for et halvt år, og sørg for at have dine papirer omkring en ESTA ansøgning i orden.

ESTA er en lovpligtig rejsegodkendelse der gør sig gældende for alle visum rejsende til USA. Er man dansk statsborger, er det derfor vigtigt at man når at udfylde denne inden afrejse. En ESTA ansøgning er et krav fra USA, der sikrer, at kun retmæssige borgere for lov at komme ind i landet. Hvis man ikke kan få godkendt sin ESTA ansøgning, findes der et alternativ, der lyder på, at man blot ansøger om visum. Dette bør man dog først gøre efterfølgende, da et almindeligt visum kan være længere undervejs.

Så længe gælder en ESTA godkendelse

Det er ganske enkelt at udfylde en ESTA ansøgning, og kan gøres hjemmefra elektronisk. Ved blot at udfylde den online ansøgningsformular, indsendes det automatisk til godkendelse, hvorefter du uden bekymring kan rejse frit ind i landet. Udfylder man ikke en ESTA ansøgning forinden, vil man risikere at blive enten afvist eller hjemsendt af de amerikanske grænsemyndigheder.

Rejser man til USA over en længere periode, bør man være opmærksom på den fastsatte grænse om 90 dage. En ESTA ansøgning er gyldig i 2 år, men hvert ophold, uanset om du rejser til forskellige delstater, må maksimalt vare 90 dage. Herefter er man nødsaget til at vende hjem, hvorefter man efter et par måneder, igen må rejse derned igen.

Forbud mod ikke færdigvaccinerede

Da Covid-19 pandemien har stået på gennem længere tid, og smittet både unge som gamle, er mange lande nervøse for, at smitten igen skal blusse op, og forværre endnu større skade. For dermed at nedbringe smittetrykket, har man i det fleste lande indført en række særlige restriktioner, der sikrer, at smittede eller ikke færdigvaccinerede kan entrere landet. Har man derfor ikke modtaget vaccinen som anbefales at staten og verden over, kan man i høj grad, risikere, at blive afvist. Det skyldes, at der er indrejseforbud mod ikke færdigvaccinerede i USA, men også i langt de fleste andre lande.

USA er blandt et af de steder der har været særligt hårdt ramt, både af sygdom men også økonomisk nedlukning. Det er derfor dyrt for samfundet hvis en pludselig nedlukning vil være nødvendig igen, hvorfor man stiller yderst høje sundhedskrav til indrejsende. Er der en særlig årsag til at man ikke har modtaget vaccinen der udstedes, kan man med begrænsede undtagelser og en essentiel grund, være heldig alligevel at få lov til at rejse ind i landet. Dette gør sig gældende hvis man har en negativ Covid-19 test eller kan fremvise, at man er blevet rask inden for 90 dage.

Coronapas

Er man færdigvaccineret, er det vigtigt at medbringe sig coronapas. Dette er et gyldigt bevist på at man har gennemført vaccinationsforløbet, og således indgangsbilletten til indrejse i USA. Coronapasset kan downloades lettilgængeligt ned på mobilen, men i lufthavnen anbefales det, at man har det udprintet. Hvis muligt, er det derfor en fordel at medbringe det både elektronisk samt på udskrift.

Hvilken type dokumentation og hvornår man anses som færdigvaccineret kan du læse mere om på cdc.gov hvor alle krav for flyrejsende passagerer står nedskrevet. Det kan være forskelligt fra by til delstat om hvor mange restriktioner der gør sig gældende. Ikke alle steder kræves der bevis for fuldendt vaccination, men nogle ved besøg på museer eller restauranter kan man forvente at skulle fremvise det. Alene af den grund, anbefales det, at man sørger for så vidt muligt at have alle beviser med sig, i tilfældet af, at sådan en situation skulle opstå.

Lokale regler

Der kan med meget kort varsel indføres særlige lokale regler der indebærer alt for krav om mundbind til nedlukning af diverse offentlige institutioner eller bygninger samt bevis for fuldendt vaccination. Forventer man derfor at rejse til USA inde for den næste kommende periode, bør man løbende holde sig opdateret omkring de lokale regler, og om visse delstater pludselig ændrer farve. Er delstaten grøn kan man trygt opholde sig, men skifter det til gul eller rød, bør man tage ekstra særlige forbehold og være opmærksom på sig selv og sine omgivelser.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr