USA er åbnet for turister igen - husk disse regler

Denne artikel bliver ikke opdateret

Vi holder ikke denne artikel opdateret, men henviser i stedet til Udenrigsministeriets hjemmeside med information vedrørende indrejse til USA. Sørg derfor for at læse de opdaterede regler for danske rejsende i USA her: https://usa.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus

Covid-19 pandemien har længe været over os alle, og forhindret rejsende i at drage afsted mod drømmedestinationer og øvrige planlagte begivenheder. En forhindring der har skabt en stor frustration i os alle, men nu endelig er blevet en mulighed igen. Står du derfor med kufferterne og pakkelisten klar, har vi i denne artikel, samlet de nødvendige indrejseregler, som er værd at være opmærksom på, ved indrejse til USA.


USA er for mange en drømmedestination og bestemt en oplevelse værd at besøge. Med 50 delstater der hver især byder på spændende attraktiviteter, fantastisk natur og et summende byliv, er der uden tvivl, et sted for alle. Dette er også en af årsagerne til, at der årligt rejser flere tusinde danskere til USA, og oftest med jævne mellemrum. 


USA adskiller sig dog ikke alene i kulturen og folkefærdet men i særdeleshed også i måden hvorpå deres politiske system er opbygget og fungerer på. Dette er blandt en af årsagerne til, at man bør vedhæfte sig ved de indrejseregler der gør sig gældende, da disse kan være meget divergerende sammenlignet med øvrige lande.

ESTA – En lovpligtig rejsegodkendelse

I USA vil man opleve at sikkerhedsniveauet er meget højere end det man kender fra andre lande, og både i lufthavnen såvel som øvrige steder, vil man blive udsat for et større sikkerhedstjek. Det er derfor vigtigt at man har sine papirer og pas i orden ved indrejse til USA. Sørg for at dit pas ikke forældes inden for et halvt år, og sørg for at have dine papirer omkring en ESTA ansøgning i orden.

ESTA er en lovpligtig rejsegodkendelse der gør sig gældende for alle visum rejsende til USA. Er man dansk statsborger, er det derfor vigtigt at man når at udfylde denne inden afrejse. En ESTA ansøgning er et krav fra USA, der sikrer, at kun retmæssige borgere for lov at komme ind i landet. Hvis man ikke kan få godkendt sin ESTA ansøgning, findes der et alternativ, der lyder på, at man blot ansøger om visum. Dette bør man dog først gøre efterfølgende, da et almindeligt visum kan være længere undervejs.

Så længe gælder en ESTA godkendelse

Det er ganske enkelt at udfylde en ESTA ansøgning, og kan gøres hjemmefra elektronisk. Ved blot at udfylde den online ansøgningsformular, indsendes det automatisk til godkendelse, hvorefter du uden bekymring kan rejse frit ind i landet. Udfylder man ikke en ESTA ansøgning forinden, vil man risikere at blive enten afvist eller hjemsendt af de amerikanske grænsemyndigheder.

Rejser man til USA over en længere periode, bør man være opmærksom på den fastsatte grænse om 90 dage. En ESTA ansøgning er gyldig i 2 år, men hvert ophold, uanset om du rejser til forskellige delstater, må maksimalt vare 90 dage. Herefter er man nødsaget til at vende hjem, hvorefter man efter et par måneder, igen må rejse derned igen.

Forbud mod ikke færdigvaccinerede

Da Covid-19 pandemien har stået på gennem længere tid, og smittet både unge som gamle, er mange lande nervøse for, at smitten igen skal blusse op, og forværre endnu større skade. For dermed at nedbringe smittetrykket, har man i det fleste lande indført en række særlige restriktioner, der sikrer, at smittede eller ikke færdigvaccinerede kan entrere landet. Har man derfor ikke modtaget vaccinen som anbefales at staten og verden over, kan man i høj grad, risikere, at blive afvist. Det skyldes, at der er indrejseforbud mod ikke færdigvaccinerede i USA, men også i langt de fleste andre lande.

USA er blandt et af de steder der har været særligt hårdt ramt, både af sygdom men også økonomisk nedlukning. Det er derfor dyrt for samfundet hvis en pludselig nedlukning vil være nødvendig igen, hvorfor man stiller yderst høje sundhedskrav til indrejsende. Er der en særlig årsag til at man ikke har modtaget vaccinen der udstedes, kan man med begrænsede undtagelser og en essentiel grund, være heldig alligevel at få lov til at rejse ind i landet. Dette gør sig gældende hvis man har en negativ Covid-19 test eller kan fremvise, at man er blevet rask inden for 90 dage.

Coronapas

Er man færdigvaccineret, er det vigtigt at medbringe sig coronapas. Dette er et gyldigt bevist på at man har gennemført vaccinationsforløbet, og således indgangsbilletten til indrejse i USA. Coronapasset kan downloades lettilgængeligt ned på mobilen, men i lufthavnen anbefales det, at man har det udprintet. Hvis muligt, er det derfor en fordel at medbringe det både elektronisk samt på udskrift.

Hvilken type dokumentation og hvornår man anses som færdigvaccineret kan du læse mere om på cdc.gov hvor alle krav for flyrejsende passagerer står nedskrevet. Det kan være forskelligt fra by til delstat om hvor mange restriktioner der gør sig gældende. Ikke alle steder kræves der bevis for fuldendt vaccination, men nogle ved besøg på museer eller restauranter kan man forvente at skulle fremvise det. Alene af den grund, anbefales det, at man sørger for så vidt muligt at have alle beviser med sig, i tilfældet af, at sådan en situation skulle opstå.

Lokale regler

Der kan med meget kort varsel indføres særlige lokale regler der indebærer alt for krav om mundbind til nedlukning af diverse offentlige institutioner eller bygninger samt bevis for fuldendt vaccination. Forventer man derfor at rejse til USA inde for den næste kommende periode, bør man løbende holde sig opdateret omkring de lokale regler, og om visse delstater pludselig ændrer farve. Er delstaten grøn kan man trygt opholde sig, men skifter det til gul eller rød, bør man tage ekstra særlige forbehold og være opmærksom på sig selv og sine omgivelser.

Ofte stillede spørgsmål


Hvad er kravene for at komme ind i USA som dansk turist?

For at komme ind i USA som dansk turist skal du have en gyldig pas, der er gyldig under hele dit ophold i USA, og en ESTA-godkendelse. Du skal også have en negativ COVID-19-test, der er taget inden for 72 timer før afrejse til USA, eller du skal kunne dokumentere, at du har været fuldt vaccineret mod COVID-19.

Hvad er ESTA, og hvordan ansøger jeg om det?

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization og er en obligatorisk forudgodkendelse for danske turister, der rejser til USA under visse omstændigheder. Du kan ansøge om ESTA online på USAs regeringens hjemmeside. Ansøgningen tager normalt kun få minutter at fuldføre, og du vil normalt modtage svar inden for 72 timer. Du kan også anvende diverse servicehjemmesider til at foretage ansøgningen igennem.

Hvilke dokumenter skal jeg have med mig for at rejse til USA som dansk turist?

Du skal have en gyldig pas, ESTA-godkendelse, en negativ COVID-19-test eller dokumentation for fuld vaccination mod COVID-19, samt din rejseplan og eventuelle billetter og beviser på indkvartering i USA.

Hvordan kan jeg finde en COVID-19-test i Danmark for at opfylde kravene for at rejse til USA?

Der er forskellige steder, hvor du kan få en COVID-19-test i Danmark, herunder apoteker, testcentre og hospitaler. Du bør kontakte din læge eller de lokale sundhedsmyndigheder for at finde ud af, hvor du kan få en test, der opfylder kravene for at rejse til USA.

Er der særlige karantænekrav for danske turister, der rejser til USA?

Nej, der er i øjeblikket ingen karantænekrav for danske turister, der rejser til USA, hvis de opfylder alle kravene for indrejse.

Er der nogen restriktioner for, hvor jeg kan rejse i USA, når jeg først er ankommet?

Restriktionerne for rejser i USA varierer afhængigt af den enkelte stat og by. Du bør undersøge de lokale regler og retningslinjer for din destination, inden du rejser.

Hvad sker der, hvis jeg ikke opfylder kravene for indrejse i USA?

Hvis du ikke opfylder kravene for indrejse i USA, vil du muligvis ikke blive tilladt ind i landet. Det er vigtigt at sikre, at du har alle de nødvendige dokumenter og opfylder alle kravene for indrejse,

Har du styr på bagage til din tur?

1.349,00 kr799,00 kr
1.499,00 kr974,00 kr
1.199,00 kr1.079,10 kr
1.799,00 kr1.439,00 kr
1.499,00 kr974,00 kr
1.729,00 kr1.556,10 kr
1.199,00 kr1.079,10 kr
1.499,00 kr1.099,00 kr
1.499,00 kr1.099,00 kr
1.099,00 kr989,10 kr

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr