Har du rejsefinansieringen på plads? 

Det er i stigende grad populært at rejse og holde ferie i naturen. Nogle kan ikke få det primitivt nok og vælger at tage på vildmarksferie. Da er det vigtigt at have sit rejsegear i orden, for ude i vildmarken kan man ikke bare smutte i stormagasinet og købe det, man lige mangler. Læs med her og få gode råd til, hvordan du bedst finansierer din tur i vildmarken.


I disse dage er det blevet populært at tage på vildmarkstur i stedet for den klassiske charterferie eller hotelophold med all-inclusive. I modsætning til den slags ferier, hvor alt er sørget for, er det vigtigt, at man investerer både tid og penge på det rigtige udstyr fra start. Og der kan det være man bliver nødt til at kigge på et lån for at få råd til det hele. 

Mulighederne for finansiering er mange

Hverken telt andre former for rejsegear er billigt, og hvis man ikke lige umiddelbart har pengene, kan det være en mulighed at optage et forbrugslån gennem Matchbanker. Matchbanker er en sammenligningsplatform for lån, hvor du nemt og gratis kan sammenligne lån fra en række banker og låneinstitutter. Hvis du finder et lån interessant, kan du med få klik blive matchet op med den pågældende låneudbyder og gennemføre lånet.

En af de ting, du bør lægge mærke til, når du sammenligner lånetilbud, er det, der populært går under forkortelsen ÅOP. Her er der tale om årlige omkostninger i procent. Tidligere var der ingen grænse for, hvor høj denne kunne være, men i dag må ÅOP højst være 35%. Ofte ligger den dog lavere. Da renter på forbrugslån som udgangspunkt er fradragsberettigede, kan det i nogle tilfælde sig at vælge et lån med en højere rente mod en lavere ÅOP.

For at få et klart billede af, hvor meget et lån koster, kan du kigge på det samlede tilbagebetalingsbeløb, der står sammen med rente, ÅOP og andet under det med småt. Dette tal viser tydeligt, hvor meget der skal betales tilbage og kan derfor bruges til at se, hvilket lån er det billigste. Det er dog ikke altid, det billigste lån er det bedste, for det er også nødvendigt at se på, hvor stort et beløb der skal afdrages hver måned, og dette er vigtigt at have med i sine beregninger.

Start planlægningen i god tid

Når du skal ud at finde rejsegrej til turen, er det en god idé at foretage research først og også tale med folk, der ved noget om det, så du ikke får købt noget forkert. Her kan du blandt andet overveje, hvor meget plads du og dine rejsekammerater har brug for, hvor meget I skal have med og hvor længe I skal være væk. Der skal både sørges for telt, tøj og proviant plus diverse tilberedningsudstyr. Men derfra bestemmer I så selv, hvor længe I vil være væk.

Udover telt er der også en lang række andre ting, du skal have med på turen, og det kan være en god idé at gå i gang med planlægningen i god tid, så I ikke glemmer noget. Ude i ødemarken kan der være langt mellem steder, hvor man kan købe noget eller få hjælp.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr