Backpacking i Ho Chi Minh

Er du en eventyrlysten backpacker, der søger en unik og prisvenlig rejseoplevelse? Så behøver du ikke lede længere end Ho Chi Minh City i Vietnam! Denne livlige og travle by tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter og seværdigheder for rejsende på budget. I denne guide vil vi give dig alt, hvad du har brug for at vide for at få mest muligt ud af din backpacking-tur til Ho Chi Minh City.

Introduktion til Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, tidligere kendt som Saigon, er den største by i Vietnam og er en vigtig kulturel og økonomisk hub i landet. Byen har en rig historie og har overlevet både kolonialisme og krig. I dag er Ho Chi Minh City kendt for sit livlige natteliv, fantastiske street food og sine mange historiske seværdigheder.

Vores rejseguides til...

Hvordan kommer man til Ho Chi Minh?

Ho Chi Minh City har sin egen internationale lufthavn, Tan Son Nhat International Airport, som ligger ca. 6 km nordvest for byens centrum. Der er også adskillige bus- og togforbindelser, der forbinder Ho Chi Minh City med andre byer i Vietnam.

Hvad skal du se og gøre?

For backpackere er der et hav af seværdigheder og aktiviteter, vi anbefaler at tjekke ud. Her får du et udsnit af dem.

Besøg krigsmuseet

Krigsmuseet i Ho Chi Minh City er en af de vigtigste seværdigheder i byen. Museet udstiller billeder, våben og udstyr fra Vietnamkrigen og giver et indblik i krigens indvirkning på Vietnam.

Besøg Cu Chi-tunnelerne

Cu Chi-tunnelerne er et netværk af underjordiske tunneler, der blev brugt af Viet Cong-krigerne under Vietnamkrigen. Tunnelerne ligger ca. 40 km uden for Ho Chi Minh City og er en spændende og historisk seværdighed.

Notre Dame-katedralen

Notre Dame-katedralen er en smuk katedral beliggende i centrum af Ho Chi Minh City. Katedralen er kendt for sit gotiske design og er en vigtig religiøs og kulturel seværdighed i Ho Chi Minh City.

Genforeningspaladset

Genforeningspaladset er en historisk bygning, der fungerede som den sydvietnamesiske regerings hovedkvarter under Vietnamkrigen. Paladset blev taget af Viet Cong-krigerne i 1975, hvilket markerede slutningen på krigen og genforeningen af Nord- og Sydvietnam.

Ben Thanh-markedet

Ben Thanh-markedet er et stort marked i centrum af Ho Chi Minh City, hvor man kan købe alt fra tøj og souvenirs til mad og drikkevarer. Markedet er kendt for sine farverige boder og livlige atmosfære.

Mad i Ho Chi Minh

Vietnamesisk mad er kendt for sin smagfulde og varierede natur. Der er mange forskellige retter at prøve, og du bør absolut smage på nogle af de lokale specialiteter, mens du er i Vietnam.

Pho

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, som er en af de mest populære retter i Vietnam. Suppen består af nudler, kød og grøntsager, og den serveres typisk med friske krydderurter og limes. Der findes naturligvis en masse varianter af denne ret - så der er rigeligt at se frem til!

Banh Mi

Banh Mi er en vietnamesisk sandwich, som er lavet med friskbagt brød, kød, grøntsager og forskellige krydderier. Sandwichen kan købes på gadekøkkener og restauranter over hele Vietnam. Perfekt som morgenmad, middagsmad, inbetween snack, aftensmad, natmad. Ja - hele døgnet rundt egentlig.

Bun Cha

Bun Cha er en anden populær ret i Vietnam. Det er en skål med risnudler, grøntsager og grillet kød, som typisk serveres med en krydret dip.

Natteliv i Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City har et livligt natteliv med masser af barer og natklubber at vælge imellem. Besøg områder som Bui Vien Street eller Nguyen Hue Walking Street for at opleve det bedste natteliv i byen.

Shopping i Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City er et shoppingparadis for dem, der er på udkig efter billige souvenirs og tøj. Besøg markeder som Ben Thanh-markedet eller gader som Nguyen Trai Street for at finde de bedste shoppingmuligheder.

Overnatning i Ho Chi Minh

Der er mange forskellige overnatningsmuligheder for backpackere i Ho Chi Minh City. Her er nogle af de bedste muligheder:

  • Hostels: Hoi An har mange billige hostels, hvor man kan bo i et fælles sovesal eller leje et privat værelse.
  • Homestays: Et homestay er en unik mulighed for at opleve vietnamesisk kultur og leve sammen med en lokal familie.
  • Guesthouses: Guesthouses er små private pensionater, der tilbyder en mere personlig oplevelse end et hotel.

Derudover er der naturligvis også et helt almindeligt hotel. Fælles for alle er, at du har med lokalbefolkningen at gøre, hvor du nemt kan få inspiration til de daglige gøremål.

Ho Chi Minh City er en fantastisk destination for backpackere på udkig efter en unik og budgetvenlig rejseoplevelse. Med sin rige historie, spændende seværdigheder og lækre street food vil Ho Chi Minh City helt sikkert overraske og imponere dig.

Ofte stillede spørgsmål


Hvordan kommer jeg til Ho Chi Minh City?

Du kan flyve til Tan Son Nhat International Airport eller tage en bus eller et tog.


Hvad er de bedste seværdigheder i Ho Chi Minh City?

Krigsmuseet, Cu Chi-tunnelerne, Notre Dame-katedralen, Genforeningspaladset og Ben Thanh-markedet er alle must-see seværdigheder i byen.

Hvor kan jeg finde billig overnatning i Ho Chi Minh City?

Hostels, billige hoteller og Airbnb-lejligheder er alle gode muligheder for backpackere på budget.

Hvad er den bedste tid på året at besøge Ho Chi Minh City?

Vintermånederne fra november til februar er den bedste tid på året at besøge Ho Chi Minh City på grund af det køligere vejr.

Hvad er den bedste måde at opleve det lokale liv på i Ho Chi Minh City?

Prøv den lækre street food, besøg lokale cafeer og barer, og udforsk områder som Binh Tay-markedet for at opleve det lokale liv i Ho Chi Minh City.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr