Hvis rejsen går til USA, så læs med her

Efter en verdensomspændende pandemi, som har parkeret rejseudsigterne og sat muligheden for eventyr på pause, så trænger mange nok til at se noget nyt og komme ud i den genåbne verden. Har du planlagt din næste store rejse og går turen over Atlanten til USA? Så får du her nogle råd på vejen, som nok kan lette din rejseplanlægning en smule.

Husk dit ESTA visum før du tager til USA

Først og fremmest skal du inden din afrejse have ansøgt om et visum til USA. Det visum, der giver dig forhåndsgodkendelse til at rejse ind i USA hedder ESTA visum, og det kan du ansøge om elektronisk. ESTA er lovpligtigt for indrejse i USA, og det er rimelig hurtigt at erhverve sig. Et ESTA gælder i to år og indenfor dem kan du besøge USA et begrænset antal gange i op til 90 dage ad gangen.

Hvordan fungerer ESTA?

I din ansøgning skal du besvare spørgsmål vedrørende din rejse og din rejses formål. Du skal desuden oplyse lidt baggrundsspørgsmål og selvfølgelig dine pasoplysninger, så dit visum kan kobles op på dit pas. Når du har afsluttet din ansøgning og betalt beløbet på omkring 14 dollars, som svarer til ca. 86 danske kroner, så går der højst 72 timer, før du har dit visum.

Hvis din ansøgning bliver godkendt, så har du derefter dit ESTA visum liggende elektronisk via dit pasnummer, og du slipper dermed for endnu et papir at huske ved afrejsen. Med ESTA er det en gnidningsfri og let rejse gennem USA's grænsekontrol.

Planlæg en rute

Når dit visum er på plads, så kan du koncentrere dig om den sjove rejseplanlægning. Hvor du kan researche på, hvor du skal hen. USA er jo et kæmpe land med så mange forskellige stater, som nok kan føles som hvert deres lille land. Der kan derfor være et større arbejde i at finde de rigtige destinationer i et stort land som USA. Det kan være vigtigt at planlægge en rute for at sparre tid.

USA's natur: Fra det golde til det frodige

USA huser alle naturoplevelser fra de golde til de frodige. Der er midtvestens prærielandskaberne ved Rocky Mountains, som man kan genkende fra gamle westernfilm eller det lille hus på prærien, og de golde områder omkring de vilde kløfter Grand Canyon og Death Valley.

Så byder landet også på de store, frodige skove for eksempel i Sequoia National Park i Californien samt de dramatiske kystklipper og smukke strande langs vestkysten. Desuden er der sydstaternes tropiske varme med floder og mangroveskov, som indbyder til andre aktiviteter.

Ligegyldigt hvilke naturoplevelser, du kunne tænke dig at få, så rummer USA næsten alle naturoplevelser og aktiviteter. Du kan lade naturen lede dig i retningen af den perfekte rute til din rejse, så du kan få de oplevelser, du drømmer om.

Byernes by

New York – byen over alle byer. Det er vanskeligt at komme udenom et møde med storbyens pulserende energi gennem adskillige filmiske skildringer. New York er en kulturel smeltedigel, hvor man kan få unikke oplevelser med kunst og kultur, som byen altid har været rig på.

Man kan få et skud kunst på de etablerede institutioner som MoMA, The Metropolitan eller Guggenheim. Men man kan også gå på opdagelse i andre kulturelle perler, såsom de små jazzbarer i byen, hvor man kan fornemme historiens vingesus og opleve de afroamerikanske jazzede rødder, som New York var eksponent for.

Hippiernes by

Fra den ene til den anden ende af landet. San Fransisco ligger ved vestkysten er blomsterbyen og var hovedsæde for hippiebevægelsen i 60’erne. Der er sket en del siden da og nu huser byen desuden Silicon Valley, som for de fleste er ensbetydende med tech-giganter som Google, Facebook, Apple osv.

San Franscisco er en charmerende storby, hvor sporvognene stadig kører rundt i gaderne. Golden Gate Bridge er en af byens store turistattraktioner og byens placering i en bugt giver den en bjergtagende beliggenhed. San Francisco samler både kultur og natur, så man både kan få stillet de kulturelle behov i mødet med kunst og kultur. Samtidig er en vandring langs bugtens kyst indenfor rækkevidde.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr