Sådan er du dækket af din bilforsikring, når du rejser til udlandet

I Danmark er det populært, at man tager på ferie med hele familien i bilen. Dette gælder både, når turen går sydpå mod mere tropiske egne, og også når bilen går til de mere nordlige områder, hvor der er sne og is til glæde for alle, som elsker at stå på ski.

Derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan din bil er forsikret, når du vælger at rejse til udlandet, så du kan være sikker på, at du er bedst dækket i tilfælde af en ulykke eller en skade.

Derfor får du i denne artikel informationer omkring dine muligheder for vejhjælp og reparationer, når du kører over den danske grænse i din bil. Du kan læse mere omkring en eventuel kaskoforsikring til din bil her: https://heyforsikring.dk/kaskoforsikring

Vejhjælp i udlandet

I Danmark, når du tegner en kaskoforsikring, så dækker denne vejhjælp i hele Danmark. Dette gør, at du kan få hjælp, skulle din motor vælge at stoppe med at virke midt på vejen, eller skulle du have glemt at tanke bilen, og du pludselig ikke har mere brændstof. Dette er en måde, hvorpå du er sikret og dækket i hele landet.

Her siger man som regel, at du har “det røde kort”, som gør, at du har ret til vejhjælp. Dette kort gør også, at du har ret til vejhjælp i det meste af Europa.

Du har ikke samme muligheder for hjemkørsel, men du har muligheden for at kunne få hjælp, skulle din motor stå af, og du har brug for at få transporteret din bil på værksted. Dette gælder både for dig dine passagerer. 

Når du rejser til udlandet, så behøver du ikke at have det røde kort med dig i bilen. Du skal blot have nummeret til SOS-international, som kan hjælpe dig, hvis din bil ikke længere vil samarbejde, eller du skulle få et fladt dæk, som du ikke selv kan reparere.

Det røde kort får du altså som en del af din kaskoforsikring, når du tegner denne ved dit forsikringsselskab. Dog er det også ofte muligt, at du kan få vejhjælp i udlandet ved siden af din kaskoforsikring, da du som oftest kan spare penge på denne måde, hvis du ikke skal bruge muligheden for at bruge det røde kort i udlandet særligt ofte. 

Husk din ansvarsforsikring

I Danmark er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring.

Denne gør, at dine medtrafikanter dækket, skulle du have del i en ulykke eller en skade på andre personer eller andre personers ejendele. Denne er nødvendig i Danmark, og den er også nødvendig i udlandet. Denne type af forsikring er som oftest den billigste, som du kan tegne hos et forsikringsselskab i forbindelse med en bilforsikring.

I udlandet er det som oftest ikke nødvendigt, at du har “det grønne kort” med dig rundt i bilen. Dog er der nogle lande, hvor det er nødvendigt, at du skal kunne bevise, at du har forsikret din bil, og at du har udfyldt alle de forskellige papirer, som gør, at din ansvarsforsikring er gyldig.

Dog er det i de fleste lande ikke nødvendigt mere end din nummerplade, når det kommer til verifikationen af din bilforsikring og dermed din ansvarsforsikring. Det er vigtigt, at du får udleveret det grønne kort af dit forsikringsselskab, inden du beslutter dig for at rejse til udlandet, da du aldrig kan være helt sikker på, at du ikke får behov for det, når du rejser.

Når du tegner en ansvarsforsikring, får du som regel det grønne kort tilsendt, men er det blevet væk, eller har du blot behov for et nyt, så husk at bestille dette i god tid, så du kan få det med dig i bilen.

Kontakt dit forsikringsselskab 

Inden du beslutter dig for at rejse over den danske grænse på ferie i bil, så er det altid en god ide, at du kontakter dit forsikringsselskab, så du kan være sikker på, at du er så godt dækket som muligt, når du kører over grænsen.

Her kan du få en liste over mulighederne, som du har til rådighed, skulle din bil gå i stykker og få en skade, hvor du har behov for hjælp til bugsering, reparationer og en eventuel værkstedsregning.

Det er også hos dit forsikringsselskab, at du kan få flere informationer omkring, hvordan proceduren er, hvis du skulle have behov for vejhjælp, og hvordan du efterfølgende skal udfylde en skadesrapport, så du kan få dine udgifter i forbindelse med skaden dækket.

Så kan du nemt og sikkert tage over den danske grænse, når du gerne vil på bilferie, uden at du skal bekymre dig om, hvordan du skal få bilen på værksted, hvis den pludselig beslutter sig for ikke at samarbejde.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr