Vores guide: Sådan overlever din kuffert flyveturen

Det er desværre ikke en opreklameret ting, at kufferter går i stykker under flyveturen. Ligeledes er det rigtig træls, hvis det sker, eftersom det typisk betyder en kedelig proces med flyselskabet og i det hele taget en rigtig ulejlighed.


Som udgangspunkt skyldes det en uprofessionel håndtering af bagagen mellem check-in og pakning af flylasten, men ofte skyldes det også almindelig håndtering af en skrøbelig kuffert eller en kuffert af lav kvalitet. Det vil typisk være en gammel model, som er fremstillet af den klassiske plastik, som ikke er særlig fleksibel.


Har du derimod en nyere kuffert, er den sandsynligvis fremstillet i polycarbonat, polypropylene eller en blanding med ABS, hvorfor den vil være fleksibel nok til at udholde rigtig meget – og hvis en nyere model endelig skulle bukke under på flyveturen, vil det med højeste sandsynlighed skyldes en meget uprofessionel og voldsom håndtering af bagagen af flyselskabets personale.


Vi ved, at det er rigtig surt at stå med en ødelagt kuffert. Det er én ting, hvis det er på hjemturen, men sker det, mens du er på vej på ferie, er det meget svært at opretholde det gode humør.


Herunder vil vi gerne give nogle tips med på vejen, som kan forhindre, at din kuffert går hen og lader livet under flyveturen – med andre ord: sådan kommer din kuffert sikkert frem.

Skriv navn og telefonnummer på din kuffert

Hvis din kuffert bliver væk, er det et kæmpe bøvl at få den tilbage, hvis der ikke står navn og kontaktoplysninger på kufferten. De fleste kufferter nu til dags har indbygget kuffertmærke på bagsiden, hvor du har mulighed for at skrive navn + telefonnummer.

Så giver du personen, der finder kufferten, mulighed for at kontakte dig direkte, så I kan aftale at mødes et sted i lufthavnen. Hvis der ikke er mulighed for dette, bliver den sandsynligvis afleveret hos personalet i lufthavnen, hvilket gør det til en betydeligt mere tidskrævende proces at få den tilbage.

Check-in hjemmefra

Hos de fleste flyselskaber er det muligt at checke ind hjemmefra. Det er en kæmpe fordel, når du skal indlevere din bagage – og giver dig i øvrigt mulighed for at tage den lidt mere med ro. Ved at sørge for at være tjekket ind, kommer du ikke pludselig til at stå i en stresset situation, hvor der lettere kan opstå fejl.

Tjek din destination på dit kufferttag

Vær opmærksom på, at der ikke står et kufferttag med gamle oplysninger på. Det er sjældent, at der opstår fejl på baggrund af dette, eftersom personalet i lufthavnen er meget opmærksomme på dette – men en gang i mellem sker det, og så er det træls, hvis din kuffert ender med at blive sorteret fra eller ender sammen med det forkerte bagage.

Flyv direkte, hvis muligt

Hvis det er muligt at flyve direkte – uden at det ender med at koste en bondegård, anbefaler vi på det stærkeste, at du gør det. Ikke kun fordi, at det oftest sparer dig tid og besvær, men i høj grad også fordi, at for hver flyafgang, du skal på, skal du igennem hele processen i lufthavnen igen – og kan risikere at miste din kuffert.

Anskaf dig en ordentlig kuffert

Sidst men ikke mindst; en stærk kuffert af høj kvalitet er altså vejen frem. Hvis du ikke rejser ofte, er det naturligvis ikke et must-have, men hvis du er en hyppig rejsende, er det altså bare en verden til forskel med en solid kuffert. Du kan f.eks. se vores store udvalg af kufferter, hvor rigtig mange af dem er udviklet med fokus på at holde i rigtig mange år. På en række kuffertmodeller tilbyder vi endda fuld garanti, hvis den skulle risikere at gå i stykker under håndtering af lufthavnspersonale – f.eks. vores populære Phantom kuffert.

Se udpluk af vores kufferter

1.349,00 kr899,00 kr
1.499,00 kr1.199,00 kr
1.799,00 kr1.439,00 kr
1.499,00 kr1.099,00 kr
1.499,00 kr1.099,00 kr
3.899,00 kr2.599,00 kr

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr