Tips og tricks til din bilferie

En stor del af den danske befolkning elsker at rejse. Ikke kun til udlandet og ikke kun om sommeren, men også rundt i Danmark og i de koldere måneder.


En af de mest populære rejsemåder blandt danskerne er bilferien, hvilket der er mange gode grunde til.

For det første giver det en stor frihed, for noget andet bestemmer du selv, hvor meget du pakker, og som en tredje ting er det mere miljøvenligt end at flyve. Bilferien er noget, som danskerne benytter sig af både til at rejse udenlands og rundt i Danmark.


Er du en af dem, der overvejer at tage på bilferie? Så læs med i denne artikel og bliv klogere på en række tips og tricks til ferien.

Bilen skal være i tiptop stand

Det første du skal have styr på, inden du tager af sted på bilferie, er selve bilen. Denne skal være i topform, inden du tager af sted, så du undgår gener på turen.
Det bedste du kan gøre, er at få den synet inden turen, så du kan fange, hvis der er større eller mindre ting galt med bilen.

Sørg for at få din bil synet et ordentligt sted, så du ikke bliver snydt og sørger for, at din bil bliver tjekket på bedste vis.

Der findes mange forskellige synshaller rundt om i Danmark, og det er derfor bare med at finde en, der ligger nær dig.

Spar på benzinen

Selvsagt kommer du til at bruge en del benzin, når du drager af sted på ferie i bil. Heldigvis findes der en række tips til, hvordan du kan spare lidt på den.

Først og fremmest gælder det om at holde vinduerne lukket så meget som muligt.

Åbner du vinduerne, lægger du nemlig et ekstra pres på bilen. Det betyder, at din bil skal bruge mere brændstof på at komme fremad.

Noget andet du skal være opmærksom på er, hvor meget du fylder i bilen. Jo tungere den er, jo mere brændstof skal der også bruges for at komme fremad.

Når du skal på bilferie, er det derfor en god ide at du pakker så let som muligt.

Hvis du er så heldig, at din bil har fartpilot, er en tredje mulighed, at du slår den til. Når du kører en jævn fart hele tiden, bruger du nemlig mindre benzin, hvis du hele tiden skifter tempo - hvilket næsten ikke kan undgås, når du kører uden fartpilot.

Står du og skal investere i en bil, er det derfor også en fordel at vælge en med fartpilot eller tilkøbe det til en bil, der endnu ikke har det installeret. 

En bil der passer til hele familien

Alt efter hvor langt du skal køre, er det vigtigt, at der er godt med plads til alle dem, der skal med samt bagagen.

En lang tur kan nemlig blive en hård omgang, hvis der ikke er plads nok til alle.

Derfor skal du overveje, hvilken bil du vælger at køre afsted i. Hvis I blot er to, er der ikke brug for en særlig stor bil.
Er I til gengæld fire eller mere, er det vigtigt, at du finder en bil, der har rigeligt med plads til det hele og alle passagererne.

Hvis du ikke selv har en bil, der kan rumme alle disse mennesker og ting, kan det være en fordel at låne en bil af en i din omgangskreds.

Andre muligheder er, at du kan lease en større bil eller simpelthen sælge din gamle og købe en ny en, der er mere rummelig.

Hvilken mulighed der passer bedst til dig, kommer an på, hvilken situation du står i. Skal du alligevel ud og købe ny bil i nærmeste fremtid, kan du lige så godt slå til nu i stedet for senere. 

En bil der passer til hele familien

Hvis du skal udenfor Danmark, kan det være en god ide at planlægge turen grundigt. Det vil sige, at du bør overveje, hvor mange stop I skal tage undervejs, hvornår på turen I skal spise, om det bliver nødvendigt med en eller flere overnatninger, og om der er ting, som I skal opleve på turen.

Ved at planlægge disse ting, ender I ikke med at sidde med ømme, rastløse ben, børn der skal tisse, eller folk der er sure på grund af sultne maver.

Det kan også være en rigtig god ide at pakke lidt mad og drikke til turen. Dette er billigere, og det kan spare jer et stop eller to på turen. Der er desuden også noget hyggeligt ved at sidde og spise sin egen mad i udlandet, end noget der er købt på tankens dinner, hvor kvaliteten er en smule tvivlsom.

Har du børn med, er det en god ide, at du sørger for noget underholdning til dem - ellers kan det hurtigt blive en lang tur for alle.

Udstyr til bilferien

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr