Tips til at undgå krøllet tøj i din kuffert

Kender du følelsen, når du åbner din kuffert efter en lang flyvetur, og det første du ser, er synet af krøllet t-shirts, skjorter, trøjer, toppe og jeg kan blive ved.

Det er naturligvis en selvfølge, at tøjet bliver lidt krøllet - det ligger trods alt i en lufttæt "kasse" i længere mange timer af gangen.

Men hvordan er det muligt at komme til livs? Kan du faktisk pakke dit lette tøj, uden at det ser helt forfærdeligt ud, når du ankommer til destinationen?

Sådan undgår du krøllet tøj

Her i indlægget vil jeg hjælpe jer med netop dette. Jeg vil ikke bruge min tid på at forklare, hvorfor tøjet krøller - det kan I være ligeglade med. I skal bare have tæt på perfekt tøj, når I åbner for kufferten efter en lang udmattende rejse.

Rul dit tøj

Den hurtigste og letteste måde at undgå størstedelen af krøller på tøjet, er at rulle det sammen. Der vil uundgåeligt komme enkelte krøller, men det vil ikke være så katastrofalt, som hvis du bare dumpede hele dit skab ned i din kuffert.

Brug papir eller pose som mellemlag

Denne metode er mest overskuelig, hvis det er enkelte stykker tøj, som du skal beskytte i din bagage. Hvis du f.eks. har en lækker hvid skjorte, som absolut ikke må ende i kritisk tilstand, kan du anvende den her metode.

Du tager et lag af køkkenrulle eller en plastikpose og lægger mellem lagene i kufferten - med dit kæreste stykke tøj i midten. På den måde reducerer du friktion mellem lagene, eftersom plastikposen/papiret blot får det andet tøj til at "glide".

Er skaden sket?

Hvis skaden allerede er sket, og du lige nu prøver at finde ud af, hvordan du kan komme af med krøllerne på dit tøj, mens du er ude at rejse, kan du læse med her.

Der er flere forskellige "DIY" metoder, du kan anvende for at komme krøller på tøjet til livs. Flere af disse metoder kender du sikkert, men be honest - de er ret geniale.

Hæng dit tøj op med det samme

Når du ankommer, bør du hænge dit krøllet tøj op med det samme. Bedre sent end aldrig. Herefter kan du vurdere omfanget, og hvor drastisk du bør gå til værks i forhold til at fjerne krøller.

Gå i bad med dit tøj

Gør det dog ikke bogstaveligt talt. Så står du blot med krøllet og vådt tøj.
Hæng dit krøllet tøj i nærheden af dit brusebad, mens du tager et langt og varmt bad. Dampen fra badet hjælper med at fjerne krøller på dit tøj.

Spørg hotellet

Ofte har hotellet en tørretumbler, som du kan anvende til at fjerne krøller. Smid eventuelt et håndklæde med i tørretumbleren, når du gør dette.

Alternativt kan du spørge dem, om de har et godt gammeldags strygejern.

Er I kvinder afsted på turen, kan I også anvende et glattejern til at stryge jeres tøj. I skal dog være opmærksomme på, at det bliver gjort optimalt. Det kan meget hurtigt løbe af sporet, hvis du ikke er forsigtig (Resultat: brændt tøj)

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr