6 ting du bør have styr på, når du skal ud at rejse

Sommeren er landet, og så er det tid til at tage på ferie. At rejse er en fantastisk oplevelse, som du bestemt ikke bør snyde dig selv for, når du får chancen. Når du rejser, så udfordrer du dig selv og dine fordomme. Du flytter dig over lange distancer for at opleve nye kulturer og mennesker. Du smager nydt, velsmagende og eksotisk mad. Du stifter bekendtskab med ny historie og arkitektur. Du lærer ny musik og nye dansetrin at kende.

Det er ikke for sjov, at man siger: At rejse er at leve. Rejser sætter nemlig verden i perspektiv, og giver dig et større og mere retvisende billede af verden som helhed.

Derfor er rejser også en afgørende faktor for et menneskes almene dannelse. Men at rejse kan også være skræmmende og nervepirrende. Måske er du bange for fly? Eller også finder du det bare uhyggeligt at bevæge dig uden for din komfort-zone.

Det er ikke uden grund, at nogen føler sådan. Når du rejser, så kan mange ting gå galt. Når du er på udebane, så er du mere et mål end på hjemmebane, og det er op til dig at have gjort din research, så hele din tur forløber uden nogen risici. Men heldigvis så er der en del ting, du kan have styr på inden og under turen for at minimere disse udfordringer.

Her er seks ting, du bør have styr på, når du skal ud og rejse.  

Mobilabonnement

Nu om dage, kan du dårligt klare dig uden at have en fungerende mobiltelefon på dig. Når du tager ud og rejse, er det derfor vigtigt, at du har tjek på mobilen.

Det er den, du kan bruge til at researche på rejsen undervejs og holde kontakten med dine nærmeste derhjemme. Men det er også den, der skal redde eller hjælpe dig, hvis du mister dit pas, eller har brug for anden hjælp fra myndigheder eller lignende. Derfor bør du undersøge dit mobilabonnement.

På mobilabo.dk Kan du sammenligne forskellige abonnementer og tjekke, hvor meget Data i EU du har og så videre. På den måde kan du planlægge, hvor afhængig du kan være af mobilen på turen, så du ikke lige pludselig får dig en ubehagelig overraskelse, når du mest har brug for en fungerende telefon.

Forsikring

Når du rejser, så er det vigtigt, at du passer på dig selv. Og med det menes der ikke kun, at du skal træde varsomt. Du skal også have din ryg dækket, hvis uheldet er ude. Kommer du på den ene eller anden måde til skade i et andet land, så er det meget forskelligt, hvad dine rettigheder er i det pågældende sundhedsvæsen.

Befinder du dig i et EU-land, har du visse rettigheder som EU-borger, men er du uden for EU, så kan sundhedsmyndighederne godt være et gamble. Sørg derfor for at tegne en fornuftig rejseforsikring, så du ikke ender med at skulle slippe unødvendig dyrt, hvis du kommer til skade.  

Betalingsmuligheder

Før du rejser, så bør du undersøge, hvilke betalingsmuligheder, der er i det land, du skal rejse til.

Hvilken valuta bruger de?

Hvilke kreditkort tager de typisk i de fleste butikker?

Hvad er kursen for at veksle valuta?

Ofte kan det være en god ide at hæve noget af den udenlandske valuta hjemmefra. I andre tilfælde, skal du blot sikre dig, at din korttype fungerer, når du står lang pokker i vold og skal til at hæve penge.

Uden penge kommer du ikke langt på rejsen, så hav dine betalingsmuligheder i orden.  

Planlægningen

Måske giver dette punkt lidt sig selv for de fleste. Men det kan ikke siges nok, hvor meget det betyder at planlægge sin ferie godt. Selvfølgelig skal en ferie heller ikke over-planlægges, så der ikke er mulighed for at være fleksibel.

Men når det er sagt, så gør din research på stedet. Det vil du ikke fortryde. Dels skal du gøre det af sikkerhedsmæssige årsager. Hvor er det sikkert at gå og omvendt? Og hvilke udbydere af hoteller eller ture, kan du stole på?

Dernæst bør du lægge et spændende program tilpasset dine interesser. Selvfølgelig kan du tage derned og håbe på at improvisere en god tur. Men det ville være en skam, hvis du ikke fik den fulde oplevelse ud af stedet, når nu du er rejst så langt. 

Hav gearet i orden

Når du pakker, så bør du have gearet i orden. Lav en udførlig pakkeliste tilpasset det terræn, du skal rejse i, og de ture og oplevelser du skal ud på. Pakkelisten varierer selvfølgelig kraftigt alt efter, hvor turen går hen.

Her er internettet din ven. Tusindvis af erfarne og berejste mennesker deler ud af deres viden om alle lande på kloden.

Nyd turen

Når alt er pakket, og turen er planlagt, så er det vigtigt at nævne, at du skal huske at nyde turen. Tit kan længere rejser godt blive genstand for stress og jag, fordi man gerne vil nå det hele og se alle attraktionerne.

Og selvom det selvfølgelig er fedt at vise billederne til vennerne, når man vender hjem, så husk at stoppe op og nyde turen en gang imellem. Du er taget til et spændende nyt land, og du har ikke så lang tid i det. Nyd det!

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr