Backpacker guide til Vietnam

Vietnam er en fantastisk destination for backpackere. Landet er kendt for sin smukke natur, livlige byer, rige kultur og lækre mad. Hvis du planlægger at rejse til Vietnam som backpacker, er der nogle vigtige ting, du skal vide, før du tager afsted. Denne artikel vil give dig en grundig oversigt over, hvad du kan forvente, når du rejser til Vietnam, og hvordan du kan planlægge din rejse på den bedst mulige måde.

Backpacking i Vietnam

Rejser som backpacker i Vietnam kan være en livsændrende oplevelse. Du vil opleve en rig kultur, fantastisk natur, og du vil møde nogle af de venligste mennesker i verden. Men før du tager afsted, er der nogle vigtige ting, du skal vide. I denne artikel vil vi dække alt fra visumkrav og transportmuligheder til overnatning og seværdigheder.

Vores rejseguides til...

Visumkrav til Vietnam

Hvis du planlægger at rejse til Vietnam som backpacker, er det vigtigt at vide, at du skal have et visum for at komme ind i landet. Der er forskellige typer visum, du kan ansøge om, afhængigt af dit ophold i Vietnam. Det er vigtigt at undersøge, hvilket visum du har brug for, inden du tager afsted.

Nogle lande er undtaget fra visumkravet for kortvarige ophold i Vietnam. Hvis du kommer fra et af disse lande, kan du opholde dig i Vietnam i op til 15 dage uden visum. Nogle af disse lande inkluderer:

✅ Danmark
✅ Sverige
✅ Norge
✅ Finland

Husk dog på, at reglerne kan ændre sig, så det er altid en god ide at undersøge, om du har brug for et visum, inden du rejser.

Ansøgning om Visum

Hvis du ikke er undtaget fra visumkravet, skal du ansøge om et visum, inden du rejser til Vietnam. Du kan ansøge om visum online eller gennem den vietnamesiske ambassade i dit hjemland. Det er vigtigt at ansøge i god tid, da visumprocessen kan tage op til 10 arbejdsdage.

Transport i Vietnam

Vietnam er et stort land, og der er mange forskellige transportmuligheder tilgængelige for backpackere. Du kan rejse med bus, tog, fly eller båd, afhængigt af hvor du vil hen.

Transport med bus i Vietnam

Busser er en af de mest populære transportmuligheder for backpackere i Vietnam. De er billige og tilgængelige, og de kører til de fleste større byer og seværdigheder. Busserne kan dog være overfyldte og ubehagelige, så det er vigtigt at være forberedt på dette.

Transport med tog i Vietnam

Tog er en anden populær transportmulighed for backpackere i Vietnam. Tog er generelt mere komfortable end busser, og de er en god mulighed for at rejse på længere distancer. Togforbindelserne i Vietnam er blevet forbedret de seneste år, så eksempelvis er det nu muligt at rejse med tog fra Hanoi til Ho Chi Minh City på en behagelig måde.

Transport med fly i Vietnam

Flyvning er en anden mulighed for at rejse rundt i Vietnam. Der er mange flyselskaber, der flyver mellem de større byer i Vietnam, og det kan være en hurtig og bekvem måde at rejse på. Det kan dog også være en dyrere mulighed sammenlignet med bus og tog.

Transport med båd i Vietnam

Hvis du vil udforske de smukke områder langs kysten, kan du overveje at rejse med båd. Der er mange forskellige bådturer tilgængelige, og det kan være en fantastisk måde at opleve Vietnam på. Nogle af de mest populære bådture inkluderer Halong Bay og Mekong Delta.

Overnatning i Vietnam

Som backpacker i Vietnam vil du typisk bo på hostels eller guesthouses, som er billige og tilgængelige i de fleste større byer. Der er også nogle luksuriøse hoteller og resorts i Vietnam, hvis du vil forkæle dig selv.

Hostels i Vietnam

Hostels er en populær overnatningsmulighed for backpackere i Vietnam. De er billige, og de giver dig mulighed for at møde andre rejsende. Der er mange forskellige hostels i Vietnam, og du kan typisk finde et hostel for under 60 kr. pr. nat. Det er især ekstremt populært at rejse på hostel, når man er ung. Rejser du alene er det i særdeleshed anbefalet, da du nemt kan møde ligesindede rejsende, der sandsynligvis også mangler en rejsemakker eller to til de forskellige dagsture, der er rundt omkring.

Guesthouses i Vietnam

Guesthouses er en anden populær overnatningsmulighed for backpackere i Vietnam. De er også billige, og de er ofte mere private end hostels. Guesthouses kan være en god mulighed, hvis du vil have mere privatliv og ro.

Hoteller og resorts i Vietnam

Hvis du vil forkæle dig selv lidt, er der mange luksuriøse hoteller og resorts i Vietnam. Disse hoteller og resorts kan være dyre, men de tilbyder også fantastiske faciliteter og service.

Seværdigheder i Vietnam

Vietnam er kendt for sin smukke natur, rige kultur og historiske seværdigheder. Her er nogle af de mest populære seværdigheder, som du bør besøge, når du rejser til Vietnam som backpacker.

Halong Bay

Halong Bay er en af de mest populære turistattraktioner i Vietnam. Det er et smukt område med hundrede af små øer og klipper, som stiger op fra havet. Du kan tage en bådtur for at udforske området og nyde den fantastiske udsigt.

Hoi An

Halong Bay er en af de mest populære turistattraktioner i Vietnam. Det er et smukt område med hundrede af små øer og klipper, som stiger op fra havet. Du kan tage en bådtur for at udforske området og nyde den fantastiske udsigt.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (også kendt som Saigon) er Vietnams største by, og det er et travlt og livligt sted. Byen er kendt for sine markeder, shoppingmuligheder og sin historie. Du kan besøge krigsmuseet og se nogle af de artefakter, der er tilbage fra Vietnamkrigen. Du kan også udforske byen på cykel eller besøge nogle af de mange restauranter og barer.

Sapa

Sapa er en bjergby i det nordlige Vietnam, som er kendt for sin smukke natur og sine kulturelle oplevelser. Du kan tage på vandreture i området og opleve de lokale landsbyer og deres traditionelle kultur.

Phu Quoc

Phu Quoc er en ø ud for Vietnams kyst, som er kendt for sine smukke strande og fantastiske snorklingmuligheder. Øen har også nogle gode vandreture og mange forskellige restauranter og barer.

Mad i Vietnam

Vietnamesisk mad er kendt for sin smagfulde og varierede natur. Der er mange forskellige retter at prøve, og du bør absolut smage på nogle af de lokale specialiteter, mens du er i Vietnam.

Pho

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, som er en af de mest populære retter i Vietnam. Suppen består af nudler, kød og grøntsager, og den serveres typisk med friske krydderurter og limes. Der findes naturligvis en masse varianter af denne ret - så der er rigeligt at se frem til!

Banh Mi

Banh Mi er en vietnamesisk sandwich, som er lavet med friskbagt brød, kød, grøntsager og forskellige krydderier. Sandwichen kan købes på gadekøkkener og restauranter over hele Vietnam. Perfekt som morgenmad, middagsmad, inbetween snack, aftensmad, natmad. Ja - hele døgnet rundt egentlig.

Bun Cha

Bun Cha er en anden populær ret i Vietnam. Det er en skål med risnudler, grøntsager og grillet kød, som typisk serveres med en krydret dip.

Weather Data Source: Wetter 21 tage

Ofte stillede spørgsmål


Hvordan får jeg et visum til Vietnam?

Du kan ansøge om et visum online eller gennem den vietnamesiske ambassade i dit hjemland.

Hvordan kommer jeg rundt i Vietnam?

Du kan rejse med bus, tog, fly eller båd, afhængigt af hvor du vil hen.

Hvad er nogle af de bedste seværdigheder i Vietnam?

Nogle af de mest populære seværdigheder inkluderer Halong Bay, Hoi An og Ho Chi Minh City.

Hvad er nogle af de mest populære vietnamesiske retter?

Nogle af de mest populære retter inkluderer Pho, Banh Mi og Bun Cha.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr