Dagpenge på ferie - må man det?

Det kan være ret stressende at være arbejdssøgende. Man researcher, ringer til potentielle arbejdspladser, skriver ansøgninger, tager til jobsamtaler og afventer svar. Derfor er det rart, at man som dagpengemodtager kan holde lidt fri fra jobsøgningen og rent faktisk tage på ferie. 

Der er dog nogle få ting, som man skal være opmærksom på. Disse ting kigger vi nærmere på i denne artikel, hvor vi også skal se på, hvorfor det egentlig giver god mening, at være medlem af en a-kasse.

At være medlem hos en a-kasse giver dig flere fordele

Den helt store fordel ved en a-kasse er først og fremmest, at man får økonomisk hjælp i form af dagpengene, mens man er aktiv jobsøgende. Dette giver dig en langt mere sikker hverdag, så du for alvor kan fokusere på jobsøgningen. Dertil får du al den hjælp, du har brug for, af a-kassens konsulenter, der enten ved personlige samtaler eller workshops kan hjælpe dig med at komme tættere på jobmarkedet. 

Skulle du få lyst til at studere igen eller studerer du allerede, kan du melde dig gratis ind som studentermedlem, og få gode råd undervejs i dit studie. Så hvis du endnu ikke er medlem af en a-kasse, kan det være en god idé at melde dig ind i en allerede nu.

Der findes mange a-kasser i Danmark, der henvender sig til specifikke uddannelser og erhverv, og deres medlemskabspriser varierer. Men der er også såkaldte tværfaglige a-kasser, hvor alle faggrupper kan meldes ind. Derfor kan du med fordel, hvis du endnu ikke har tilmeldt dig en a-kasse, læse mere om prisforskellene på de tværfaglige a-kasser hos find-a-kasse-priser.dk. Og hvis du generelt vil vide mere om arbejdsløshedsdagpenge, kan du læse mere hos Borgerservice. 

Vær opmærksom på disse ting, hvis du vil holde ferie, mens du er på dagpenge

Ligesom man fortæller sin arbejdsplads, hvornår man gerne vil på ferie, skal man informere sin a-kasse og jobcentret i god tid, når man vil holde fri fra jobsøgningen. Her er det også vigtigt at huske, at du skal have bopæl og befinde dig i Danmark, når din ferie begynder. Du må dermed ikke tage på ferie i udlandet, før jobcentret og din a-kasse godkender din ferie. Du må desuden ikke arbejde under din ferie. Derfor må du heller ikke tage til udlandet for at søge job, mens du holder ferie.  

Som udgangspunkt optjener man feriedagpenge, mens man får dagpenge. Men den nye ferielov betyder, at der er en overgangsperiode. Derfor optjener man faktisk ikke feriedagpenge imellem d. 1. januar 2020 til d. 31. august 2020. Hvis du dog har arbejdet eller modtaget dagpenge i det forgange optjeningsår, kan du få disse penge udbetalt. Men under alle omstændigheder er det en god idé, at du lægger et godt budget, før du tager på ferie i dette år.

Se på din jobsøgning som et fuldtidsjob, for det er jo et fuldtidsjob at være arbejdssøgende. Men det betyder også, at man har tiltro til, at den arbejdssøgende virkelig gør en indsats. Derfor er samfundet indrettet således, at man som aktiv jobsøgende med en god samvittighed kan tage på ferie. God ferie!

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr