Guide til kuffertstørrelse

At vælge den rigtige kuffert kan være svært. Du har sikkert en idé om, hvordan den skal se ud, hvilken farve den skal være og tilmed også, hvor mange hjul, den skal have. 

Men hvor stor skal den rigtige kuffert egentlig være? 

Der er mange forskellige ting, som spiller ind i forhold til at vælge den rigtige størrelse. Er det f.eks. til håndbagagebrug, skal du naturligvis tage højde for flyselskabernes regler.

Vi vil gerne gøre det så let som overhovedet muligt at købe den kuffert, som passer til din personlighed, dit behov - og selvfølgelig også en kuffert, som kan rumme alt, du gerne vil have med.

Herunder har vi lavet en gennemgang af de forskellige kuffertstørrelser samt vores anbefalinger til de typiske behov.

Hvordan måles størrelser på kuffert?

Når en kuffert måles bliver det gjort på udvendige mål. Det betyder altså, at der bliver målt helt nede fra bunden af kuffertens hjul og op til toppen af håndtaget (ikke udfoldet tilstand). 

Dette er naturligvis også gældende for vores oplysninger af kuffertmål i vores sortiment her på RejseGear. 

Forskellige kufferttyper

Hardcase er altid lidt mindre i størrelsen såfremt litermål er identisk. Grunden til dette er, at softcase kan udvide sig afhængigt af, hvor meget du pakker. 

Ligeledes er litermål typisk lavere på 4-hjulet kufferter sammenlignet med en 2-hjulet kuffert i samme størrelse. Årsagen er at 2-hjulet kufferter typisk har hjulene i en indbygget opbygning som gør, at det påvirker de indvendige mål i mindre grad end 4 udvendige hjul.

Kabinekuffert

Den mest populære kuffertstørrelse er kabinekufferten. Afhængigt af dimensioner er det denne størrelse, som bliver brugt som kuffert til håndbagage. Med et kuffertmål som f.eks. 55 x 40 x 20 har du en kabinekuffert, som passer til de mest populære flyselskaber.

Der er dog visse flyselskaber, som har stramme regler i forhold til håndbagagemål, hvorfor de vil have nogle mindre mål. Så vi anbefaler altid, at du finder ud af, hvilket flyselskab, du skal flyve med og køber din kabinekuffert herefter.

Er du i tvivl om, hvilken størrelse, du må tage med hos et bestemt flyselskab, kan du læse vores guide til håndbagage regler.

Hvorfor skal du købe en kabinekuffert?

Du skal købe en kabinekuffert, hvis du rejser meget og derfor har brug for at have den med ombord i flyet. Det kan f.eks. være til forretningsrejser eller lignende. Alternativt er denne størrelse også perfekt til dig, hvis du er typen, der tager på en forlænget weekend eller ikke pakker særlig meget. Der er plads til de vigtigste sager, et par outfits og din computer samt andre småsager.

Mellemstor kuffert

Omkring 60-65 cm i højden finder du vores mellemstørrelse kuffert. Det er denne kuffert, du har brug for, hvis du skal på en kort ferie - men dog længere tid end 2-3 dage. 

Til dem der pakker rigtig meget - og alligevel skal checke kufferten ind - giver det naturligvis altid mening at anvende en kuffert i mellemstørrelse. 

Denne kuffertstørrelse er perfekt til 5-8 dages ferie. Du har plads til dit tøj, toiletsager, computer, evt. ipad og andre vigtige sager. 

Hvorfor skal du købe en mellemstørrelse kuffert?

En god grund til at købe en kuffert i denne størrelse er, at du har plads til betydeligt mere end i en kabinekuffert. Og du befinder dig et mellemstadie, hvor du ikke pakker voldsomt meget til din ferie. 

Men den allerbedste grund er dog, at størrelsen passer rigtig fint til de fleste ture, hvor du er væk i længere tid end 3 dage. Med denne størrelse undgår du nemlig, at det bliver bøvlet at gå rundt med den, som det typisk vil være med en helt stor kuffert.

Generelt er det svært at finde grunde til, at man ikke skal købe en kuffert af denne størrelse. Det skulle næsten være, hvis du ved, at du pakker rigtig rigtig meget til din tur. Eller hvis du skal på en længere tur - men så er vi også oppe i en stor kuffert, for at få plads til alt bagagen.

Stor kuffert

Den store kuffertmodel er den mest populære kuffert til indchecket bagage. Den giver dig friheden til at pakke alt, du kan have brug for. For hvis du pakker for meget i denne størrelse, er det et tegn på, at du har pakket for meget. Helt simpelt. 

Størrelsen er ideel til længere ferier, hvor du måske skal pakke til mere end én person i samme kuffert. Eller - som nævnt - at du generelt er typen, der pakker meget bagage.