Guide til mobilt bredbånd på ferien

Sommeren er forbi, og måske er du en af de danskere, der kan tænkte tilbage på foregående somre, hvor du har brændt fingrene på romamingafgifter samt høje data-priser på mobilen? I denne artikel vil vi se på udviklingen inden for mobiltelefoni i udlandet samt kigge på en række udbydere, som tilbyder dig fri data og dermed mobilt bredbånd på ferien.


For kun få år siden var det praktisk talt umuligt at bruge sin telefon, når man var på ferie, både fordi sms og tale kostede en formue, men også fordi der ikke var mobilt bredbånd til rådighed, og hvis der var, så var det næsten ikke til at betale.


I dag er det dog en del anderledes, og når vi snart skriver sommeren 2017, så vil alle roamingafgifter være afskaffet helt, kilde: europa.eu. Det betyder for dig, at du snart vil kunne bruge din mobil i udlandet, på præcis samme måde, som du bruger den herhjemme, uden at skulle tænke på roamingafgifter.

Betyder det, at jeg bare kan ringe, skrive og surfe så meget jeg vil på ferien?

Desværre nej, for selvom roamingafgifterne på sms, tale og data fra 2017 afskaffes, så vil internetudbyderne stadig kunne opkræve højere priser for netop disse tre ting, når du er på rejse i udlandet.

Vi er dog blevet en del bedre stille i forhold til uventede store regninger for brug af mobilen på ferien. F.eks. er der indført et loft på 50 EUR, som du maksimalt kan bruge for, når du er på ferie. Du kan kun overskride dette, hvis du accepterer det, når du får en underretning om at denne grænse er nået, eller hvis du inden du tager på ferie, aftaler det med din mobil- og bredbåndsudbyder.

Udover forbrugsloftet, så er udbyderne selvfølgelig også underlagt, at de sende dig en sms med information om priser for opkald, sms'er og brug af internet i det EU-land, du netop er kommet ind i.

En vigtig pointe med ovenstående er selvfølgelig også, at regler kun gælder i EU, og tager du et smut til Mellemamerika, så anbefaler, vi at du sætter dig grundigt ind i priserne, inden du begynder at bruge data på ferien.

Hvis alt nu blot er blevet dyrere, hvad godt har vi så ud af, at roamingafgifterne forsvinder? Det er et godt spørgsmål, og desværre er tendensen også, at de fleste mobiloperatører hurtigt finder andre måder at tjene penge på dig, når du bruger din telefon i udlandet.

Heldigvis findes der også mobiloperatører, som faktisk giver dig fri data og telefoni i udlandet, og dem har vi lavet en liste over nedenfor.

Her får du gratis data på ferien

Vi danskere kan gælde os over, at der mellem vores mobiloperatører er startet lidt af en krig om, hvem der kan give mest gratis data i flest lande. Nedenfor finder du en liste med de udbydere, som på nuværende tidspunkt tilbyder fri data med deres abonnementer:

3 Mobil
Med 3LikeHome kan du bruge din mobil, som om du var hjemme, i 40 lande. Det gælder både tale, sms og data.

Telia
Med Roam Like Home Europa fra Telia, kan du surfe, tale og sende sms, som om du var hjemme i hele Europa.

Call Me
Just Like Home fra Call Me giver dig gratis mobilbrug og roaming i Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. Du skal dog tilmelde dig tjenesten, ellers så gælder den ikke. Så husk det inden du tager på ferie!

Telmore
Telmore tilbyder en tillægspakke kaldet ”Roam like home”. Denne giver dig blandt andet 100 MB data hver måned til brug i udlandet.

Vi håber, at du med denne artikel har fået en forståelse for, hvordan situationen pt. er i Europa, når det kommer til at bruge sin mobil i andre lande end sit hjemland.

Derudover håber vi også, at du kan bruge listen ovenfor til at finde en udbyder, der giver dig fri data på ferien, så du rigtig kan slappe af med en god podcast i øret eller en serie på Netflix, mens du ligger ved poolen.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med billig-bredbaand.nu

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr