Rejse i sabbatår - her er dine muligheder

Skolen er slut og din fremtid venter på dig, men først et velfortjent sabbatår.


Hvis du ved, at dit sabbatår skal inkludere noget rejsen, så er her et godt udvalg af muligheder.

Backpacking rundt om jorden

Vi lægger hårdt ud med en taske på ryggen, tomlen i vejret og en tur rundt om Jorden. Hvis hele Jorden virker lige i overkanten, så kan du begrænse det til en række lande, du altid gerne har ville besøge. Når du backpacker, er det en god idé at tage lidt forskelligt arbejde rundt omkring så du har nogle penge at gøre godt med.

Arbejde frivilligt i udlandet

Hvis du går ind for at hjælpe folk i nød hvor end du kan, så kan du overveje at arbejde som frivillig. Som frivillig arbejder er dine opgaver mange, lige fra praktisk håndværk til det psykologiske støttepunkt for mennesker, der har brug for en venlig person at tale med. Opgaverne er mange, og oplevelserne ligeledes. Som en ekstra bonus pynter det også rigtig godt på éns CV.

Rejse tilfældigt rundt

Her tænker vi naturligvis på, at man hænger et verdenskort op og kaster nogle pile afsted. Hvor end de lander, tager man hen. Det kan godt være lidt ekstremt, men så kan du tage første tog til Tyskland, en tilfældig bus, hoppe af efter et par stop og tag den derfra.

Det giver gyldne muligheder for at opleve noget, man normalt ikke ville opleve ellers. Tag afsted med åbent sind og spring på transport som det præsenterer sig. Måske ender du i et helt fantastisk sted - eller et helt andet land.

Tage hyre på et skib

Det der med at rejse rundt er ikke billigt. Kombiner det med lidt løn. Tag ned til forskellige havne og hør, om der er en båd, du kan tage hyre på. Det er typisk som skibsdreng, medmindre du har erfaring på et skib i forvejen. Her vil du lave forefaldende arbejde og eventuelt stå i messen. Du følger skibet hvor det end sejler, og oplever dermed verden fra et nyt perspektiv - fra havet.

Bliv au pair i USA

Vil du gerne opleve staterne, men er økonomien ikke lige til det? Hvis du godt kan lide at passe børn, så bør du blive au pair derovre. Du vil bo hos værtsfamilie og have sikret tag over hovedet og mad hver eneste dag. Hvor meget du vil opleve, afhænger af din værtsfamilie. Måske rejser de meget rundt, måske ikke. Men uanset hvad, så er det et år du kan tage ud af kalenderen og virkelig komme under huden på den amerikanske kultur.

Bliv telefonsælger i udlandet

Rigtig mange call centre søger medarbejdere, og mange af disse er i udlandet. Blandt andet Malta og Portugal. Så hvis du gerne vil rejse i dit sabbatår, men samtidig kunne tjene rigtig gode penge, og hvis dine talegaver er i orden, så søg sådan et job. Du vil opleve en ny kultur og have penge til at gøre lige, hvad du har lyst til. Og måske stadig have en god slat penge når dit sabbatår slutter.

Tag på interrail ferie

Interrail er er tog på tværs af lande. Det lyder måske ikke så skrækkelig spændende at sidde i et tog, men det er alligevel en spændende måde at opleve flere lande på relativt hurtigt, og samtidig kunne se landskabet man kører forbi i modsætning til flyvning. Den ekstreme er den Transsibiriske Jernbane. Fra Rusland til Kina, 16 dage og næsten 10.000 kilometer.

Vil du hellere opleve det som de gjorde tilbage i 1880’erne, er der Venice Simplon-Orient-Express, et lækkert luksustog, ligesom den gamle Oriental Ekspress. En dyr oplevelse, men en oplevelse man aldrig glemmer.

Bo sammen med et ‘off the grid’ samfund

Hvis du vil have dit sabbatår til at gå på en yderst unik måde, så find et såkaldt ‘off the grid’ samfund og bo hos dem. Det er forskelligt hvad de bor i. Nogle bor i både, der er sat sammen på forskellige måder, mens andre bor i huse under jorden. Fælles for dem er, at de har deres eget samfund, totalt uafhængig af resten af omverdenen.

Tjen penge på rejsen - skab dine egne muligheder

Når du rejser i dit sabbatår, er det i virkeligheden kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan gøre. Hvis du er blogger, kan du bruge muligheden til at vinkle indlæg overalt, du kommer. Har du viden omkring hjemmesider, er der helt sikkert små firmaer rundt i verden, der har brug for en hjælpende hånd, hvad end det så er til at lave en ordentlig side, eller forbedre en eksisterende.

Hvis du er rigtig dygtig til at spille på et eller flere instrumenter, kan du undervise i det. Måske er du et super karismatisk, udadvendt menneske. I så fald vil bar arbejde være helt oplagt. Du tjener penge, møder et væld af nye, forskellige mennesker og oplever nattelivet de steder, du kommer.

Mulighederne er mange, og verden er stor.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr