7 gode råd, når du skal leje bil på ferien

Vi kender alle det med at skulle på ferie. Men ofte kan det være svært helt at beslutte, hvordan man skal komme ned på ferien, da der er flere forskellige muligheder. Ofte kan det også være svært at vælge, om man skal tage sin egen bil med på ferie, eller om man skal leje en bil på ferien. Hvis du gerne vil have en bil med hjemmefra, og ikke har en i forvejen, kan du bruge hjemmesiden https://bilhandel.dk/brugte-biler, hvor du kan finde et stort udvalg af brugte biler der sagtens kan transportere dig på ferie. Hvis du derimod gerne vil leje bil på ferien, og gerne vil have syv gode råd til, når du skal leje bil på ferien, læs med her. 

Undersøg mulighederne hjemmefra 

Når du skal på ferie og gerne vil foretage billeje dernede, kan det være en fordel at undersøge mulighederne hjemmefra. Først og fremmest, er det en god mulighed for at finde ud af priserne hjemmefra, så man er sikker på man ikke bliver snyd, når man står der nede. En anden ting er, at du nemt og hurtigt kan finde det nærmeste udlejningssted, hvis du undersøger det hjemmefra. 

Tjek at alt er inkluderet i prisen 

Lejer du en bil i udlandet, er det rigtig vigtigt, at du læser alt det med småt. Det vil altså sige, at du sikre dig at alt er inkluderet i prisen, så der ikke kommer en hel masse uforudsete udgifter. Derfor er det altså en god ide at undersøge udlejningsfirmaets grundpris grundigt, da en del firmaer ofte har billige grundpriser, men dyre tilvalg. Mens andre har det hele indregning i grundprisen. Du skal også være opmærksom på om din alder spiller ind på prisen. 

Læs kontrakten grundigt igennem 

Når du har sørget for at alt er inkluderet i prisen, er det næste step af læse kontrakten grundigt igennem, inden du begynder at skrive under. Det er rigtig vigtigt, at du sætter dig godt ind i kontrakten, så du ikke skriver under på noget du ikke kan stå indenfor. Hvis du ikke forstår hvad der står i kontrakten, skal du ikke skrive under. Det er også en god ide at gemme en kopi af alle dokumenterne, så du er sikker på at der ikke er noget at komme efter bagefter. 

Tjek altid forsikringsvilkår 

Det kan være en rigtig god ide at læse forsikringsvilkårene grundigt igennem, inden du siger ja til noget. Det vil ofte være sådan, at mange udlejningsselskaber vil forsøge at sælge dig ekstra forsikringer, særligt hvis du er ung. Derfor er det en god ide, hvis du undersøger om alle de nødvendige forsikringer ikke allerede er inkluderet i prisen. Det er også en rigtig god ide at sætte sig ind i egne forsikringer, inden man vælger noget til, da de forsikringer man har tegnet på sig selv derhjemme ofte kan dække nogle af tingene. 

Betal altid med kreditkort 

Når du skal betale for dit billeje, er det en rigtig god ide at betale med kreditkort. Ofte vil det være sådan, at udlejningsfirmaerne selv ønsker at du skal betale med kreditkort, så de kan reservere et depositum. Men uanset hvad, skal du altid betale med kreditkort, da det giver dig mulighed for at trække betalingen tilbage, hvis der skulle være noget galt med bilen, og der skulle være problemer med tilbagebetaling fra udlejningsfirmaet. 

Undersøg bilen grundigt ved udlevering og aflevering 

Inden du kører afsted med bilen, er det vigtigt at du gennemgår bilen for skader og eventuelt andre ting med en ansat fra firmaet. Hvis der er noget i er uenige om eller noget du er i tvivl om de har set fra starten, kan det være en god ide at tage billeder af bilen og dens skader, samtidig med at du datomærker billederne. På den måde er du sikker på at du ikke kommer til at betale for noget der ikke er din skyld. Når du skal aflevere bilen igen, er det også vigtigt at du husker at gennemgå bilen med en ansat fra firmaet, så der er overensstemmelse mellem alle parter. 

Husk at aflevere bilen i udlejningsfirmaets åbningstid

Når du skal undersøge bilen ved aflevering, kan det altså være en rigtig god ide at aflevere bilen indenfor udlejningsfirmaets åbningstid. På den måde kan du altså være med, når du bilen bliver undersøgt af udlejerne. Derfor er det også en fordel, hvis du undlader at aflevere bilen i sidste øjeblik. Hvis du aflevere bilen i god tid, har både du og de ansatte i firmaet tid til at gennemgå bilens stand og brændstofmåling, så du er sikker på du ikke kommer af med flere penge end højst nødvendigt. Når bilen er blevet undersøgt ved aflevering, kan det være en god ide at beholde en kopi af kontrolrapporten, så du er sikker på at du har alt på det rene. 

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr