Fly forsinket - Hvad har jeg krav på?

Har du været ude at rejse og har dit fly været forsinket, kan du have krav på kompensation.

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige flyselskabers regler for kompensation - de er typisk godt gemte.

Her vil vi skyde lidt lys på, hvordan det hænger sammen, hvilken type kompensation, du evt. måtte have krav på, hvad du gør ved afbestilling osv.

Hvis dit fly er forsinket

Hvis dit fly bliver forsinket, skal flyselskabet dække de omkostninger, du måtte have, mens du venter på at flyet ankommer. Det skal naturligvis være rimelige udgifter - så du kan desværre ikke købe en bil og få den betalt af flyselskabet.
Disse udgifter kan f.eks. være til overnatning på hotel.

Mad & drikke

Flyselskabet skal derudover også dække dit mad og drikke, så du ikke stiller træskoene, mens du venter på flyet. Dette gælder, hvis dit fly er mellem 2 til 4 timer forsinket. Reglerne gælder for følgende forsinkelser:

 • 2 timer eller mere, hvis din flyvetur er kortere end 1500 km
 • 3 timer eller mere, hvis flyveturen er inden for EU og længere end 1500 km
 • 4 timer eller mere, hvis din flyvetur er længere end 3500 km og uden for EU


  Er forsinkelsen endnu længere?
  Hvis dit fly er forsinket til næste dag, skal flyselskabet naturligvis betale for dine omkostninger til hotelovernatning samt transport til og fra hotel.

  Cold hard cash

  Det er naturligvis et plaster på såret, at flyselskabet betaler for dine udgifter i forbindelse med forsinkelsen. Men det er stadig dine planer, som er gået i vasken på grund af dem. Derfor er det naturligvis på sin plads, at en økonomisk kompensation finder sted.

  Denne kompensation har du krav på, hvis flyet er forsinket i mere end 3 timer til destinationen. Det betyder, at hvis du er 3 timer eller mere forsinket, end hvad der er aftalt med dit flyselskab (tidspunktet, som står på din billet), når du lander på destinationen, har du krav på følgende:

  • 250 euro, hvis du flyver under 1500 km
  • 400 euro, hvis du flyver over 1500 km inden for EU - samt flyvninger mellem 1500 og 3500 km uden for EU
  • 600 euro, hvis du flyver længere end 3500 km uden for EU

  Derudover har du krav på kompensation, hvis du bliver mere end 6-10 timer forsinket på din rejse, hvis det er en del af en rejsepakke.

  Mistet bagage

  Én ting er et forsinket fly. Det er noget helt andet - og for nogle et endnu større mareridt - hvis bagagen bliver mistet. Måske har der været særdeles vigtige sager med, der er uerstattelige eller måske det blot sætter et bump i vejen på et ellers planlagt eventyr. Uanset hvad, er der hjælp at hente i tilfælde af mistet bagage. Hos Undo, der specialiserer sig i forsikring og er med til at sikre en behagelig og gnidningsfri hverdag - på ferien og i hjemmet, er der skrevet en særdeles hjælpsom artikel omkring mistet bagage.


  Fik du det hele med?

  Kurv (0)

  Subtotal 0,00 kr