Har du styr på afbestillingsforsikring?

Alle ved at en afbestillingsforsikring er en god ide, hvis uheldet er ude, men hvor vigtigt er det egentligt at have styr på afbestillingen?

Når man bestiller en rejse, eller flybillet, får man ofte tilbudt at tilkøbe en afbestillingsforsikring. Mange har en tildens til at fravælge dette tilbud, men det kan have bekostelige konsekvenser i sidste ende. Dog kan der være en fordel i at købe en uafhængig forsikring, så man ikke skal betale separat ved hver bestilling. Vi har undersøgt markedet, og bringer her et overblik over hvornår og hvordan det fungerer, og om det overhovedet kan betale sig.

Hvor dækker en afbestillingsforsikring?

Typisk dækker denne type forsikring, fra det tidspunk du køber en rejse eller billet, og indtil du tager af sted. En afbestillingsforsikring dækker som regel, dødsfald, akut alvorlig sygdom, indlæggelse på hospital, eller anden lægeordineret sengeleje. Den dækker i de fleste tilfælde både den forsikrede og dennes familiemedlemmer. Nedenfor har vi opsat 3 mulige scenarier, i forbindelse med en rejse, hvor en afbestilling dækker dine uforudsete omkostninger, helt eller delvist.

Du kommer til skade

Du har bestilt en solorejse til Malaga i august som koster 6.000 kroner. Der er noget tid til afrejse, og i løbet af juni har du planlagt at besøge familie i Norge. Derfor har du købt en afbestillingsforsikring – bare for en sikkerheds skyld. På en gåtur i de Norske fjelde brækker du benet, men da du har købt en afbestillingsforsikring til din rejse til Malaga, får du hele beløbet refunderet. Dette sker fordi skaden var uventet, og alvorlig nok til at du skulle på hospitalet.

Et familiemedlem kommer til skade

Du skal din samlever på en golfferie til Dubai, som koster 14.500 kroner. I forbindelse med ferien, har du fået et familiemedlem til at passe jeres børn, men inden afrejse bliver familiemedlemmet alvorligt syg og indlagt på hospitalet. I bliver nødt til at aflyse rejsen og får tilsammen refunderet hele/det meste af beløbet. Da I er i familie og bor på samme adresse, dækker afbestillingsforsikringen begge rejsende.

Hvis dit familiemedlem er ældre en 75 år, skal du være opmærksom på at der kan være begrænsninger i dækningen.

Du bliver fyret

Du har bestilt en all-inclusive rejse, med nogle venner, til Mallorca til foråret, som du har betalt 5.000 for. Pludselig bliver du fyret, da din virksomhed er i økonomiske problemer, og ser sig nødsaget til at skære ned på omkostninger. Derfor må rejsen aflyses, da din fremtidige økonomiske- og jobsituation er usikker. I denne situation, vil en afbestillingsforsikring dække hele beløbet, hvis du har skriftlig bevis på din fyring. Forsikringen dækker kun, hvis du har skriftlige beviser, og hvis fyringen er pludselig. For god ordens skyld, skal det tilføjes at en afbestillingsforsikring ikke dækker ved fyring, hvis du er ansat i en tidsbegrænset stilling, eller hvis du ikke bliver forlænget, efter at have været ansat på prøvetid.

Tjek dine nuværende forsikringer

Hvis du allerede har en rejseforsikring, kan afbestillingsforsikringen ofte være inkluderet, ellers kan du som regel tilkøbe den hos din udbyder. Således er du dækket for alle dine rejser, i løbet af et år, i stedet for at betale separat.

Visse kreditkort inkluderer også rejseforsikring og afbestillingsforsikring, eller tilbud om tilkøb af samme. Eksempelvis er en af fordelene ved MasterCard Guld, gratis rejseforsikring i Europa, hvor du kan tilføje en afbestillingsforsikring for omkring 300 til 400 kroner årligt.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dine forsikringer dækker afbestilling, er det en god idé at læse din forsikringspolice igennem eller kontakte dit forsikringsselskab eller din kreditkortudbyder.

samlino.dk kan du sammenligne forskellige kreditkort, og hurtigt finde den bedste løsning til dine behov.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr