Hvordan pakker jeg min kuffert mest effektivt?

Pakning af kuffert kan meget hurtigt gå hen og blive en - undskyld mit sprog - pain in the ass.

Det er sjældent, at man kommer i gang med pakke sin bagage i  tide - og dertil passer det perfekt med, at alt tøj, du har tænkt dig at tage med, lige pludselig er blevet væk.

Kort sagt er der altså rigtig mange forskellige ting, som kan besværliggøre pakningen. Her i indlægget vil vi gerne skyde lidt lys på, hvordan du kan pakke din kuffert mest effektivt. Så når du er færdig med at læse (tager vel små 5 minutter at læse dette indlæg), er du en sand troldmand til at pakke kufferter.

Det vigtigste, når du pakker din kuffert, er at gøre det begrænsede mængde plads meget brugbart. Du skal altså både tænke kreativt og smart for at udnytte 100% af kuffertens plads.

Få mere bagage med - få fat i en let kuffert

Pakker du efter vendingen 'hellere for meget end for lidt'? Så er det en god idé, at du vælger en let kuffert.

Det vigtigste i pakningen af din bagage er ikke bare, at du får alt med. Du skal nemlig også holde dig under flyselskabernes stramme regler i forhold til, hvor mange kilo, du må medbringe. Det er typisk 20 kg i check-in bagage, du må medbringe.

Så du skal ikke blot tænke på, hvilket par af dine Cheap Monday jeans, du skal tage med - du skal også begrænse dig selv, så du ikke pludselig står deprimeret i lufthavnen med et gebyr, fordi du pakkede for meget.

Den letteste måde at komme dette til livs, er at anskaffe dig en let kuffert. Så kan du nemlig medbringe mere bagage, end hvis din kuffert var i den tunge ende. 

Du snyder kun dig selv ved at pakke for sent

Det har vi efterhånden lært af bitter erfaring. Selvom det er fristende at udskyde pakningen og i stedet bruge tiden på Facebook, er det typisk ikke en særlig god beslutning. Du kender det helt sikkert også selv.

Så kom i gang med pakningen. Du kan eventuelt dele det op i flere etaper, så du tager lidt af gangen dagene op til afgang. Husk dog at pak dine toiletsager til sidst, så du ikke pludselig står uden tandbørste dagen før afrejse.

Lav din research om rejsedestinationen

Skal du til sydens sol? Så skal du absolut have et par shorts og generelt have "småt" tøj med. Eller skal du bestige Mount Everest? Så bør du i hvert medbringe en masse tykt og varmt tøj.

Pointen er, at du skal vide 100%, hvad slags tøj, du skal medbringe på rejsen. Det værste er at komme afsted på rejse med forkert prioritering af bagage. Så står du pludselig i lange bukser og striktrøje på Hawaii's strande. Not cool.

Få et let overblik over din bagage, inden du pakker det i kufferten

En af de letteste måder at skabe sig et godt overblik over pakningen, er at smide det hele op på din seng. Herfra kan du let få et overblik over, hvad der giver mening at tage med, og hvad du hurtigt kan strege fra listen igen.

Det kan også hurtigt få dig til at indse, om du har lavet en fejl i din pakning. "Hvad fanden tænkte jeg lige på der?"

Lad vær med at pakke i outfits

Pakker du tøjsæt, render du hurtigt tør for plads. Ofte komplimenterer de forskellige ting i tøjsæt ikke hinanden, og derfor står du pludselig på den anden side af jorden med tøj, som kun passer sammen i sæt.

Vi anbefaler, at du i stedet pakker enkelte stykker tøj, som passer i mange forskellige sæt. F.eks. er sorte jeans og hvide toppe altid vindere. De kan kombineres på kryds og tværs og der er stort set ingen begrænsninger.

Det er noget andet, hvis du har tænkt dig at pakke din røde t-shirt med blå striber. Hint: lad vær.

Saml dine toiletsager

Mængden af dine toiletsager afhænger nok af, om du er kvinde eller mand. Jeg er sidstnævnt, og jeg har generelt ikke kufferten propfyldt med toiletsager. Dog er jeg kæmpefan af kategorisering. Derfor samler jeg typisk alle mine toiletsager i en toilettaske kombineret med rejseflasker.

Toiletsager er let at begrænse sig på, så derfor vil jeg ikke gå længere i dybden med det. Jeg vil dog hurtigt lige anbefale, at du pakker dine væsker ind i en pose for en sikkerheds skyld. Det er ikke sjovt at stå af flyet med en kuffert fyldt af shampoo, fordi de ikke var pakket ordentligt.

Rul dit tøj - eller tag et spil tetris

For at gøre pakningen sjovere - og mere effektivt - kan du tolke det som værende et spil tetris. Dit tøj repræsenterer brikker, og det hele skal pakkes ned i kufferten.

En ting du kan gøre for at udnytte pladsen bedre, er at rulle dit store tøj sammen og anvende som "bund" i din kuffert. Herefter kan du stable resterende tøj ovenpå.

Udnyt også pladsen i dine sko. Her kan du f.eks. rulle strømper sammen og fylde i. Det gør både, at du ikke optager unødvendigt plads, men også, at dine sko ikke bliver klemt voldsomt sammen undervejs.

Tommelfingerregel: tungt skal nederst

Dit tunge tøj som jeans, sweatre, tykke trøjer osv., skal altid pakkes nederst. Det er både mere effektivt, og det skåner også dit lettere tøj, som ellers vil blive fuldstændig sammenkrøllet, når det har ligget klemt sammen i adskillige timer.

Et godt råd er også, at du kan anvende mindre stykker tøj som "vægge" i din kuffert. Lidt ligesom du anvender madpapir til dine rugbrødsmadder. Eller næsten da.

Next level - brug vakuumposer

Det er super simpelt at bruge vakuumposer.

Når du vil have noget tøj til at fylde mindre, smider du det bare i posen og ruller sammen, indtil alt luft er presset ud. Herefter forsegler du din vakuumpose og vupti - nu har du en sweater, som fylder meget mindre end før.

Du kan finde vakuumposer her

Køb en kuffert med ekspansion

Der er efterhånden flere og flere fede funktioner i vores kufferter. En af de mest populære, som også hjælper dig betydeligt på rejsen, er "expansion" funktionen. 

Denne funktion gør, at du kan udvide din kuffert, så den liiiige kan holde på lidt mere.

Ekstra tip - vej din bagage, inden du smutter

Hvis din bagage vejer for meget, når den skal checkes ind, kan du typisk forvente et træls ultimatum; gør din bagage lettere eller betal et gebyr, for at få de ekstra kilo checket ind.

Når du skal til at afsted, anbefaler vi kraftigt, at du anvender en kuffertvægt til at veje din bagage. Så er du i hvert fald sikret, at du ikke tager afsted med for meget bagage.

Ekspanderbar kuffert

Hos RejseGear.dk forhandler vi en række forskellige kufferter, hvor der er mulighed for at ekspandere dem. Det vil altså sige, at du kan udvide kufferten og have plads til mere bagage.

Det kan gøre sig nyttigt, hvis du f.eks. gerne vil have mere med hjem fra turen, end du tog med. Fleksibiliteten er i hvert fald elsket af rigtig mange af vores kunder.

Sådan fungerer det

Den ekspanderbare funktion fungerer ved at der er to lynlåse på kufferten. Den ene er naturligvis åbningen af kufferten, som også er hæftet fast til den - eventuelle - indbygget lås.

Den anden lynlås er til den ekspanderbare funktion. Hvis du åbner for denne lynlås, udvider kufferten sig - og du vil i de fleste tilfælde få op til 20% mere kapacitet i kufferten.

Se vores udvalg af kuffert med ekspansion her

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr