🌞 Sommerudsalg - Spar minimum 10% på HELE shoppen 🌞

Må man tage E-cigaret med på flyet?

E-cigaretten er blevet ekstrem populær i Danmark som alternativ (og behandling) til almindelig rygning af cigaretter. Det betyder også, at "metalsmøgen" er blevet en almindelig ting at have på sig - selv når man er ude at rejse.

Men hvordan er det nu lige egentlig, at reglerne er i forhold til e-cigaretter på flyet?

Det er ikke simple regler. E-cigaretter er stadigvæk forholdsvis nye, og derfor kan det godt være lidt af en gråzone. Ligeledes kan håndbagageregler også være en jungle at finde rundt i.

Her i artiklen vil vi gennemgå de danske regler for e-cigaretter på fly. Det betyder dog ikke, at de samme regler gør sig gældende internationalt. Det er for omfattende at gå igennem i artiklen, og derfor anbefaler vi også, at du selv tjekker en ekstra gang op på reglerne, når du skal ud at rejse med din e-cigaret.

Må jeg have e-cigaretten med ombord?

Der er klare regler for, hvad du må have med ombord på flyet - og hvad du absolut ikke må. Det betyder bl.a. at alt farligt gods ikke må medbringes. Heldigt for dig, så betegnes en e-cigaret ikke som farligt gods.

Det du dog skal være opmærksom på, er dit rygevæske til e-cigaretten. Her gælder samme regler som almindelig væske. Altså 100 ml pr. flaske - og har du mere end 100 ml, skal det fordeles i flere flasker, som er under 100 ml.

Det bedste du kan gøre, er at medbringe dine små væskebeholdere i en gennemsigtig pose, så du gør det lettere for security at godkende din bagage.

Det vil altså sige, at svaret er: Ja, du må gerne tage din e-cigaret med ombord på flyet

Må jeg bruge den i flyet?

Her er reglerne typisk fuldstændig det samme som almindelig rygning. Så pak e-cigaretten ned i din håndbagage, når du sidder i flyet. En god tommelfingerregel er, at hvis du befinder dig et sted, hvor du ikke må ryge en almindelig smøg, så må du sikkert heller ikke ryge på din e-cigaret.

Det er ikke til at sige, hvordan reglerne fremover vil ændre sig med e-cigaretter ombord på flyet. Det må tiden vise, og så vil vi sørge for at holde jer opdateret herinde på siden.

Ingen E-cigaretter til og fra USA

D. 6 november 2015 valgte US Department of Transportation at bandlyse alle e-cigaretter på fly til og fra landet. Det er simpelthen af sikkerhedsmæssige årsager, eftersom der tidligere er sket tilfælde, hvor defekte batterier i e-cigaretter har været skyld i antænding af kufferter og tasker. Men vores råd i dette tilfælde må så være, at du blot skal købe en midlertidig e-cigaret i USA, når du ankommer.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr