🌞 Sommerudsalg - Spar minimum 10% på HELE shoppen 🌞

Derfor skal du tage ud at rejse alene (du vil ikke fortryde det!)

Det kan være svært at forlade sine trygge rammer i Danmark for at rejse ud i den store verden. Selv med en rejsepartner, kan det være ubehageligt at bevæge sig udenfor sin comfort zone.

Her i indlægget, vil vi gerne skyde lidt lys på, hvordan du får det lettere ved at rejse på egen hånd.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved at rejse med partner versus at rejse alene. Men man siger jo, at du aldrig har prøvet at rejse, hvis du ikke har rejst alene.

Hvis du gerne vil ud at udforske den store verden - og gerne med en ven, fordi du helst ikke vil alene, kender du helt sikkert til nogle af disse problemstillinger:

1. Alverdens tid - men uden penge

Din ven har rigelig fritid, men mangler økonomien til at pakke kufferten og købe flybilletterne. Medmindre du kan overbevise din buddy om at begynde sin opsparing seriøst, kommer du ingen vegne med denne ven.

2. Alverdens penge - men ingen tid

Her er en ven, som har et stabilt fuldtidsjob eller bare pæn løn hver måned. Desværre er de bundet tidsmæssigt, og kan ikke bare sætte sin hverdag til side og smutte et par måneder til et andet land.

Det kan ikke svare sig for dig at vente på disse venner. Hvis du virkelig brænder for at komme ud at rejse, vil jeg anbefale, at du bare springer ud i det!

Der er tonsvis af fordele ved at rejse alene - og jeg synes personligt, at fordelene for at rejse alene vægter mere end ulemperne. Den største fordel af dem alle er, at du får en oplevelse for livet.

Du kan gøre som du vil

Den største fordel ved at rejse alene er, at du kan gøre fuldstændig, som du har lyst til. Har du lyst til at slappe af, slapper du af. Har du lyst til at surfe, surfer du. Præcis denne fordel er også for mange erfarne globetrottere netop grunden til, at de rejser.

Kort og godt giver det dig altså en frihed og fleksibilitet, som du vil komme til at elske. Du kan designe og tilrettelæg din dag fuldstændig, som du vil, uden at tænke på en eventuel rejsepartner.

Snak med de lokale og få nye oplevelser

Vi har tidligere skrevet om det at lære et nyt sprog på rejsen, og hvor vigtig det er at tale med de lokale i den sammenhæng.

Ved at opsøge de lokale og få anbefalinger fra 'first person' så at sige, kan du virkelig komme ud på nogle helt ekstraordinære oplevelser.

Når vi har snakket med alverdens rejsebloggere, har de mest nævneværdige oplevelser næsten altid bundet ud i anbefalinger fra den lokale befolkning. Det er en guldmine for kulturelle rejsende at opsøge lokal befolkningen - det er bare at springe ud i det!

Du får nye bekendtskaber

Det er meget muligt, at du også får bekendtskaber, når du rejser med en partner, men på egen hånd, er der altså bare mere om det.

Det ligger i vores natur at opsøge det sociale liv, og selvom det kan være meget grænseoverskridende, vil det give dig en voldsomt ekstatisk følelse, når du først har haft de første casual samtaler med lokalbefolkningen - eller andre turister.

Efter de sociale mediers gennembrud, er vi stort set connected til hinanden ligemeget hvor mange timer vi end måtte bo fra hinanden. Det betyder også, at venner skabt på rejsen ofte kan blive livslange bekendtskaber. Og det hele bunder ud i, at du gik ud af din comfort zone og smalltalkede med dem flere tusinde kilometer væk fra dit hjem. Ret crazy, ikk'?

Højere selvtillid for life

Der er mange ting, som kan forhøje din selvtillid - men lige præcis at rejse på egen hånd må være meget tæt på toppen af listen. Vi vil gerne kunne sammenligne det med noget, men sandheden er, at det simpelthen ikke kan sammenlignes med noget andet. Boostet af selvtilliden du får af at pakke dine sager og rejse tusinde kilometer væk fra din comfortzone, er simpelthen bare helt 'out of this world'

Selvfølgelig ikke uden grund. Hvis du kan tage til et helt andet land på egen hånd, hvad skulle du så ikke kunne?

Resultatet af en rejse på egen hånd, er med til at definere dig som person. Vær meget gerne uenig med os, men prøv at tage til et andet land i 3 måneder på egen hånd og skriv så til os igen :-)

Få svar på de vigtige spørgsmål i dit liv

Det er klart, at mens du er alene i et andet land, bruger du rigtig lang tid på at tænke. Ikke bare almindelige hverdagstanker, men til dels meget meditative tanker. Spørgsmålet som, hvad du vil med dit liv og hvad du vil, når du kommer hjem igen, er ofte oppe at vende i hovedet.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor mange "livsfilosofiske" tanker, der strømmer gennem hovedet på rejsen. Men én ting er sikkert: når du vender tilbage til Danmark igen, føler du dig som et mere 'komplet' menneske.

Fik du det hele med?

Kurv (0)

Subtotal 0,00 kr